مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,803
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

371
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی رنگبری خمیر کاغذ سودا از کاه گندم با روش کاملا بدون کلر (TCF)

صفحات

 صفحه شروع 935 | صفحه پایان 951

چکیده

  صنعت خمیر کاغذ از پسماندهای کشاورزی در سطح جهان با چالش های جدی مواجه است. کاربرد توالی های کلردار برای رنگبری خمیر کاغذهای شیمیایی از پسماندهای کشاورزی, علاوه بر آلودگی های شدید زیست محیطی, دستیابی به سیستم بسته کارخانه ای را غیرممکن ساخته است. در این تحقیق, استفاده از توالی کاملا بدون کلر (O/Q/OP) بر خمیر کاغذ سودای کاه گندم بررسی شد. در مرحله لیگنین زدایی با اکسیژن (O), از زمان در دو سطح 90 و 150 دقیقه, مقدار هیدروکسید سدیم بین 1 تا 4.5 درصد و درصد خشکی بین 8 تا 16 درصد (با تغییرات 2 درصد) استفاده شد. مرحله رنگبری با پروکسید هیدروژن تقویت شده با اکسیژن (OP) در دو مرحله انجام شد. در مرحله اول, مقدار پروکسید هیدروژن بین 1 تا 4 درصد متغیر بود و در بخش دوم, با ثابت نگه داشتن مقدار پروکسید هیدروژن در مقدار 4 درصد اثر مواد افزودنی DTPMPA, MgSO4 و Na2Si2O3 در دو زمان 90 و 120 دقیقه ارزیابی شد. نتایج تجزیه و تحلیل آماری نشان می دهد که در مرحله لیگنین زدایی با اکسیژن, تاثیر درصد هیدروکسید سدیم, درجه حرارت و درصد خشکی بر عدد کاپا, گرانروی و درجه روشنی در سطح 1 درصد معنی دار است و با استفاده از 1 درصد هیدروکسید سدیم در زمان 90 دقیقه تقریبا 43 درصد لیگنین زدایی حاصل می شود. در مرحله OP نیز نتایج حاصل حاکی از تاثیر معنی دار درصد پروکسید هیدروژن, درجه حرارت و ترکیبات مختلف مواد افزودنی است که در این میان نقش سیلیکات سدیم در حصول درجه روشنی بالاتر از (%ISO) 80 و کاهش شدید پروکسید هیدروژن مصرف شده بارز است و مقدار افزودن این ترکیب نیز باید حداقل 2 درصد باشد. اندازه گیری مقاومت های مکانیکی خمیر کاغذ رنگبری نشده و رنگبری شده نشان می دهد که عملیات رنگبری به صورت بسیار گزینش پذیر انجام شده است و مقاومت های حاصله برتر از مقاومت های خمیر کاغذ رنگبری شده با توالی CEH است. به طور کلی نتایج این تحقیق نشان می دهد که با استفاده از فرایند رنگبری کاملا بدون کلر O/Q/OP می توان از یک سو درجه روشنی و ویژگی های مقاومتی بیشتری را در مقایسه با توالی CEH به دست آورد و از سوی دیگر, مقدار AOX را به صفر رساند که از لحاظ زیست محیطی اهمیت زیادی دارد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حجازی، سحاب، جهان لتیباری، احمد، پات، رودلف، کردزاخیا، اتار، پارساپژوه، داوود، و چیرنر، اولریکه. (1385). بررسی رنگبری خمیر کاغذ سودا از کاه گندم با روش کاملا بدون کلر (TCF). منابع طبیعی ایران، 59(4)، 935-951. SID. https://sid.ir/paper/23163/fa

    Vancouver: کپی

    حجازی سحاب، جهان لتیباری احمد، پات رودلف، کردزاخیا اتار، پارساپژوه داوود، چیرنر اولریکه. بررسی رنگبری خمیر کاغذ سودا از کاه گندم با روش کاملا بدون کلر (TCF). منابع طبیعی ایران[Internet]. 1385؛59(4):935-951. Available from: https://sid.ir/paper/23163/fa

    IEEE: کپی

    سحاب حجازی، احمد جهان لتیباری، رودلف پات، اتار کردزاخیا، داوود پارساپژوه، و اولریکه چیرنر، “بررسی رنگبری خمیر کاغذ سودا از کاه گندم با روش کاملا بدون کلر (TCF)،” منابع طبیعی ایران، vol. 59، no. 4، pp. 935–951، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/23163/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button