مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,378
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی مصرف آب از طریق کنترل دقیق شوری خاک در شرایط ماندگار

صفحات

 صفحه شروع 59 | صفحه پایان 68

چکیده

 به منظور حفاظت از منابع آب و خاک و حفظ پایداری تولید, مصرف آب در شرایط شور باید همراه با اعمال نیاز آبشویی دقیق محصول باشد. به منظور تعیین نیاز آبشویی و حساسیت به شوری گیاه یونجه, آزمایشی در لایسیمترهای استوانه ای با قطر داخلی 40 و ارتفاع 180 سانتی متر به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه سطح شوری آب آبیاری (3, 7 و 13 دسی زیمنس بر متر) و سه سطح کسر آبشویی ( 12, 25 و 50 درصد) و با چهار تکرار اجرا شد. پس از پر کردن و اطمینان از صحت روش مورد استفاده, ستون های خاک تا زمان کاهش شوری آب زهکش تا حد 3 دسی زیمنس بر متر آبشویی شدند آنگاه ستون ها تحت کشت یونجه رقم یزدی  قرار گرفتند.(Medicago sativa Var. Yazdi) برای تنظیم سطح شوری آب, از آب شور طبیعی مزرعه تحقیقات شوری صدوق با شوری 14 دسی زیمنس بر متر استفاده شد که با نسبت های مختلف با آب شرب مخلوط گردیدند. مقدار آب مورد نیاز گیاه با در نظر گرفتن کسر آبشویی در هر آبیاری به طور دقیق تعیین و در اختیار گیاه قرار گرفت. پس از 48 ساعت, مقدار زهاب خروجی از ته ستون ها تعیین شد. حداقل تعداد آبیاری مورد نیاز برای حصول شرایط ماندگار 12 آبیاری بود که با افزایش سطح شوری آب و نیز کاهش کسر آبشویی بر تعداد آن افزوده می شد. به طور کلی نتایج این آزمایش نشان داد که مدل هایی مانند WatSuit شوری خاک را بیش از آنچه که در شرایط ماندگار این آزمایش حاصل شده است پیش بینی می کنند. بنابراین در این شرایط می توان با اعمال کسر آبشویی کمتر نیز به متوسط شوری مورد نظر دست یافت که خود از جنبه حفاظت منابع آب به خصوص در شرایط شور که آبیاری همراه با اعمال نمک بیشتر می باشد, بسیار قابل توجه است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

هاشمی نژاد، یوسف، غلامی، محمود، و سلطانی، ولی. (1391). بهینه سازی مصرف آب از طریق کنترل دقیق شوری خاک در شرایط ماندگار. حفاظت منابع آب و خاک، 1(3)، 59-68. SID. https://sid.ir/paper/232182/fa

Vancouver: کپی

هاشمی نژاد یوسف، غلامی محمود، سلطانی ولی. بهینه سازی مصرف آب از طریق کنترل دقیق شوری خاک در شرایط ماندگار. حفاظت منابع آب و خاک[Internet]. 1391؛1(3):59-68. Available from: https://sid.ir/paper/232182/fa

IEEE: کپی

یوسف هاشمی نژاد، محمود غلامی، و ولی سلطانی، “بهینه سازی مصرف آب از طریق کنترل دقیق شوری خاک در شرایط ماندگار،” حفاظت منابع آب و خاک، vol. 1، no. 3، pp. 59–68، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/232182/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button