مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,493
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

877
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و شاخص های رشد دو رقم گیاه کینوا (.Chenopodium quinoa Willd)

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 98

چکیده

 به منظور بررسی تاثیر تنش شوری بر خصوصیات جوانه زنی بذور گیاه کینوا(Chenopodium quinoa Willd.) , آزمایشی به صورت فاکتوریل دو عاملی با استفاده از عامل های تنش شوری در پنج سطح (0.50, 4.31, 8.01, 11.78 و 15.52 دسی زیمنس بر متر) و ارقام گیاه کینوا (رقم Sajama و رقم Titicaca) در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار در آزمایشگاه آبیاری و زهکشی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان انجام گرفت. شاخص های سرعت جوانه زنی, متوسط زمان جوانه زنی, طول ریشه چه وساقه چه و وزن تر وخشک گیاهچه اندازه گیری وشاخص بنیه گیاهچه محاسبه شدند. نتایج تجزیه واریانس نشان دهنده اثرمعنی دارسطوح مختلف شوری برسرعت جوانه زنی, طول ریشه چه (P<0.01), طول ساقه چه و وزن تر گیاهچه (P<0.05) بود. از طرفی اثرنوع رقم برمتوسط زمان جوانه زنی, طول ریشه چه, شاخص بنیه و وزن تر گیاهچه معنی دار گردید (P<0.01). همچنین اثرمتقابل شوری ورقم بر سرعت جوانه زنی, متوسط زمان جوانه زنی, طول ساقه چه و وزن خشک گیاه چه (P<0.05)  و طول ریشه چه و شاخص بنیه گیاه چه (P<0.01) معنی دار بود. بر اساس نتایج به دست آمده استنباط می شود که گیاه کینوا به سطوح بالای شوری درمرحله جوانه زنی مقاوم بوده و می توان نتیجه گرفت که با اعمال مدیریت مناسب درمزرعه, استقرار این گیاه را در شرایط وجود آب و خاک شور تضمین نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    جمالی، صابر، شریفان، حسین، هزارجریبی، ابوطالب، و سپهوند، نیازعلی. (1395). بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و شاخص های رشد دو رقم گیاه کینوا (.Chenopodium quinoa Willd). حفاظت منابع آب و خاک، 6(1)، 87-98. SID. https://sid.ir/paper/232216/fa

    Vancouver: کپی

    جمالی صابر، شریفان حسین، هزارجریبی ابوطالب، سپهوند نیازعلی. بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و شاخص های رشد دو رقم گیاه کینوا (.Chenopodium quinoa Willd). حفاظت منابع آب و خاک[Internet]. 1395؛6(1):87-98. Available from: https://sid.ir/paper/232216/fa

    IEEE: کپی

    صابر جمالی، حسین شریفان، ابوطالب هزارجریبی، و نیازعلی سپهوند، “بررسی تاثیر سطوح مختلف شوری بر جوانه زنی و شاخص های رشد دو رقم گیاه کینوا (.Chenopodium quinoa Willd)،” حفاظت منابع آب و خاک، vol. 6، no. 1، pp. 87–98، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/232216/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button