مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,330
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

778
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی کمیت پسماند تولیدی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بررسی قابلیت بازیافت آن

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 93

چکیده

 مقدمه: اولین مرحله مدیریت پسماند تعیین میزان اجزاء تشکیل دهنده و سرانه تولید آن می باشد. لذا هدف از این مطالعه ارزیابی میزان تولید پسماند دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بررسی قابلیت بازیافت آن است.روش ها: این مطالعه, یک مطالعه مقطعی بود. در این مطالعه اندازه گیری و آنالیز مواد زائد جامد در خوابگاه های دانشجویی, سلف سرویس, کافه تریا و بخش اداری دانشگاه علوم پزشکی مازندران انجام گرفت. پسماند تولیدی دانشگاه در طی دو هفته متوالی از یک ماه اندازه گیری و درصد و وزن اجزاء تشکیل دهنده آن تعیین شد. مجموع داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفت.نتایج: یافته ها نشان داد که پسماند فسادپذیر 66.7 درصد از کل زباله های تولیدی را تشکیل می دهد. میزان دیگر اجزای تشکیل دهنده پسماند شامل کاغذ و کارتن, پلاستیک, فلزات, شیشه به ترتیب %19.2, %10.8, %0.15 و %0.14 بود. سرانه تولید پسماند, 144 گرم به ازای هر نفر در روز به دست آمد.بحث و نتیجه گیری: با توجه به این که بخش مهم پسماند از نوع فسادپذیر است, بنابراین بهترین گزینه برای پسماند دانشگاه, کمپوست کردن آن می باشد. همچنین مدیریت بهتر حین تهیه و توزیع غذا می تواند یکی از راهکارهای اساسی در راستای کاهش پسماند فسادپذیر باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ززولی، محمدعلی، طیبان، محمدرضا، و بلارک، داوود. (1392). ارزیابی کمیت پسماند تولیدی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بررسی قابلیت بازیافت آن. بهداشت و توسعه، 2(2)، 83-93. SID. https://sid.ir/paper/233575/fa

    Vancouver: کپی

    ززولی محمدعلی، طیبان محمدرضا، بلارک داوود. ارزیابی کمیت پسماند تولیدی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بررسی قابلیت بازیافت آن. بهداشت و توسعه[Internet]. 1392؛2(2):83-93. Available from: https://sid.ir/paper/233575/fa

    IEEE: کپی

    محمدعلی ززولی، محمدرضا طیبان، و داوود بلارک، “ارزیابی کمیت پسماند تولیدی در دانشگاه علوم پزشکی مازندران و بررسی قابلیت بازیافت آن،” بهداشت و توسعه، vol. 2، no. 2، pp. 83–93، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233575/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button