مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

466
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

538
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر کودهای آلی، زیستی و شیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی آویشن دنایی (Thymus deanensis Celak)

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 95

چکیده

 به منظور بررسی تأثیر کودهای آلی, زیستی و شیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی آویشن دنایی, آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار و هشت تیمار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه ارومیه اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل: کود شیمیایی (100 درصد), کود زیستی (فسفاته بارور 2 + ازتو باکتر), کود دامی, تیمارهای تلفیقی %50 کود شیمیایی + کود زیستی, 100 % کود شیمیایی + کود دامی, کود زیستی + کود دامی, 50 % کود شیمیایی + زیستی + کود دامی و تیمار شاهد بود. نتایج نشان داد که کاربرد تلفیقی کودهای شیمیایی و آلی سبب بهبود خصوصیات کمی و کیفی آویشن از جمله محتوای رنگیزه های فتوسنتزی نسبت به کاربرد مستقل کودها شد. بیشترین عملکرد اقتصادی (72/74 g m-2), ماده خشک (42/156 g m-2) و عملکرد اسانس (36/5 g m-2) در تیمار 50 % کود شیمیایی+ کود زیستی + کود دامی بدست آمد. علاوه براین, کاربرد تلفیقی 50 % کود شیمیایی+ کود زیستی + کود دامی باعث افزایش غلظت عناصر آهن (Fe), روی (Zn) و مس (Cu) در آویشن شد. مقادیر فنل کل (12/30 %), فلاونوئید (22/26 %) و فعالیت آنتی اکسیدانی (95/15 %) آویشن نیز در تیمار مذکور افزایش یافت. نتایج این تحقیق حاکی از آن است که کاربرد تلفیقی کودهای آلی, زیستی و شیمیایی در بهبود صفات کمی و کیفی گیاه دارویی آویشن تأثیر مثبت داشت و بهتر است برای افزایش راندمان محصولات کشاورزی از نهاده های آلی و زیستی به جای کودهای شیمیایی با هدف کاهش آلودگی در راستای نیل به کشاورزی پایدار مصرف شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رحیمی، امیر، دولتی، بهنام، و حیدرزاده، سعید. (1398). بررسی تاثیر کودهای آلی, زیستی و شیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی آویشن دنایی (Thymus deanensis Celak). مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)، 42(3 )، 79-95. SID. https://sid.ir/paper/233684/fa

    Vancouver: کپی

    رحیمی امیر، دولتی بهنام، حیدرزاده سعید. بررسی تاثیر کودهای آلی, زیستی و شیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی آویشن دنایی (Thymus deanensis Celak). مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1398؛42(3 ):79-95. Available from: https://sid.ir/paper/233684/fa

    IEEE: کپی

    امیر رحیمی، بهنام دولتی، و سعید حیدرزاده، “بررسی تاثیر کودهای آلی, زیستی و شیمیایی بر خصوصیات کمی و کیفی آویشن دنایی (Thymus deanensis Celak)،” مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 42، no. 3 ، pp. 79–95، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233684/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button