مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

885
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

645
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه خشک کردن به لیمو در یک خشک کن جریان پیوسته مجهز به سامانه پیش گرمایش خورشیدی با خشک کردن سنتی

صفحات

 صفحه شروع 67 | صفحه پایان 82

چکیده

 یکی از متداول ترین روش های نگهداری گیاهان دارویی, به منظور ماندگاری طولانی تر آن ها, خشک کردن می باشد. به لیمو از جمله گیاهان دارویی است که دارای خواص بسیاری از جمله ضد تشنج, آرام بخش و ضد سرماخوردگی می باشد. در این پژوهش از یک خشک کن جریان پیوسته مجهز به سامانه پیش گرمایش خورشیدی برای خشک کردن برگ های به لیمو استفاده شد و به منظور مشخص شدن تفاوت معنی دار بین تأثیر سرعت ها و دماهای متفاوت هوا در روش خشک کن از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. سپس برای مقایسه کیفیت محصول خشک شده با روش سنتی خشک کردن (سایه و آفتاب), بازده اسانس برای هر نمونه-ی خشک شده با دستگاه اسانس گیری کلونجر و به روش تقطیر با آب به دست آمد و برای تعیین معنی داری بازده استخراج اسانس هر تیمار, از طرح کاملاً تصادفی استفاده شد. نتایج نشان داد که بیشترین بازده اسانس در روش خشک کن و دمای 40 درجه سلسیوس و سرعت هوای 2 متربرثانیه به میزان 61/0 درصد و کمترین بازده اسانس در روش خشک کردن در آفتاب به میزان 23/0 درصد بدست آمد. کمترین زمان خشک کردن مربوط به روش استفاده از خشک کن در دمای 50 درجه سلسیوس و سرعت 2 متر برثانیه به مدت 110 دقیقه و بیشترین زمان در روش سنتی خشک کردن (روش سایه) به مدت 720 دقیقه رخ داده است بر طبق نتایج به دست آمده, استفاده از این سامانه به منظور خشک کردن به لیمو می تواند باعث افزایش کیفیت محصول و کاهش زمان خشک شدن در مقایسه با روش های سنتی خشک کردن شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سودمندمقدم، شمسی، شریفی، محمد، ذرعی فروش، حماد، و مبلی، حسین. (1398). مقایسه خشک کردن به لیمو در یک خشک کن جریان پیوسته مجهز به سامانه پیش گرمایش خورشیدی با خشک کردن سنتی. مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)، 42(2 )، 67-82. SID. https://sid.ir/paper/233736/fa

    Vancouver: کپی

    سودمندمقدم شمسی، شریفی محمد، ذرعی فروش حماد، مبلی حسین. مقایسه خشک کردن به لیمو در یک خشک کن جریان پیوسته مجهز به سامانه پیش گرمایش خورشیدی با خشک کردن سنتی. مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1398؛42(2 ):67-82. Available from: https://sid.ir/paper/233736/fa

    IEEE: کپی

    شمسی سودمندمقدم، محمد شریفی، حماد ذرعی فروش، و حسین مبلی، “مقایسه خشک کردن به لیمو در یک خشک کن جریان پیوسته مجهز به سامانه پیش گرمایش خورشیدی با خشک کردن سنتی،” مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 42، no. 2 ، pp. 67–82، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233736/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button