Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

437
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

468
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پاسخ فیزیولوژیک و زراعی گندم به کاربرد روی در آبیاری با آب شور

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 88

چکیده

 شوری از جمله عوامل محدود کننده عملکرد محصولات در سرتاسر جهان به شمار می رود و این مسأله به خصوص در مناطق خشک و نیمه خشک به عنوان یکی از اساسی ترین مشکلات بخش کشاورزی مطرح است. کاربرد عناصر ریزمغذی یکی از راه های افزایش کمیت و کیفیت عملکرد گندم در شرایط تنش شوری می باشد. به منظور مطالعه تأثیر مصرف روی در بهبود غلظت روی در دانه و عملکرد گندم رقم چمران, آزمایشی در سال 93-1392 در گلخانه مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی برازجان, به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در چهار تکرار انجام گرفت؛ فاکتور اول: چهار سطح شوری 4 (شاهد), 8, 12 و 16دسی زیمنس بر متر که در سه مرحله نموی (پنجه زنی(GS23), گل دهی(GS55) و خمیری(GS71)) بر گیاه اعمال شد و فاکتور دوم: سطوح کاربرد روی شامل 0, 10, 20 و 30 میلی گرم در کیلوگرم خاک بود. نتایج نشان داد که در هنگام وجود تنش شوری, کاربرد مقادیر 10, 20 و 30 میلی گرم در کیلوگرم روی نسبت به شاهد, تغییرات معنی دار مثبتی در ارتفاع, تعداد دانه در سنبله, میزان رطوبت نسبی برگ, کلروفیل a, b, کلروفیل کل, کارتنویید, عملکرد بیولوژیک, عملکرد دانه و غلظت روی در دانه ایجاد نموده است. افزایش سطح روی کاربردی در هر یک از سطوح شوری موجب افزایش عملکرد گردید و بیشترین عملکرد دانه (03/692 گرم بر مترمربع) با کاربرد 30 میلی گرم روی در کیلوگرم خاک و شوری آب آبیاری 4 دسی زیمنس بر متر به دست آمد. با افزایش مصرف کود سولفات روی, غلظت روی دانه و برگ افزایش یافت. بر همین اساس کاربرد روی می تواند به عنوان یک راه کار فیزیولوژیکی مفید جهت افزایش تحمل در برابر تنش شوری تلقی گردد. به طور کلی به نظر می رسد که مصرف روی در آبیاری متناوب با آب شور از صدمه شدید شوری بر گیاه جلوگیری کرده, باعث بهبود صفات کیفی و عملکرد گندم می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فخرایی مطلق، راضیه، کوچک زاده، احمد، بخشنده، عبدالمهدی، پوزش شیرازی، مرتضی، و پشت دار، عادل. (1397). پاسخ فیزیولوژیک و زراعی گندم به کاربرد روی در آبیاری با آب شور. مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)، 41(1 )، 73-88. SID. https://sid.ir/paper/233750/fa

    Vancouver: کپی

    فخرایی مطلق راضیه، کوچک زاده احمد، بخشنده عبدالمهدی، پوزش شیرازی مرتضی، پشت دار عادل. پاسخ فیزیولوژیک و زراعی گندم به کاربرد روی در آبیاری با آب شور. مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)[Internet]. 1397؛41(1 ):73-88. Available from: https://sid.ir/paper/233750/fa

    IEEE: کپی

    راضیه فخرایی مطلق، احمد کوچک زاده، عبدالمهدی بخشنده، مرتضی پوزش شیرازی، و عادل پشت دار، “پاسخ فیزیولوژیک و زراعی گندم به کاربرد روی در آبیاری با آب شور،” مهندسی زراعی (مجله علمی کشاورزی)، vol. 41، no. 1 ، pp. 73–88، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233750/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا