مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,423
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی فعالیت ضد قارچی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن بر جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغز پسته

صفحات

 صفحه شروع 87 | صفحه پایان 98

چکیده

 ایران یکی از بزرگترین تولیدکننده و صادرکننده های پسته در جهان است. در صورت نامساعد بودن شرایط محیطی در دوره انبار مانی؛ کپک زدگی و تولید آفلاتوکسین, جذب رطوبت, تخریب بافت و طعم نامطلوب باعث افت کیفیت محصول می شود. هدف از انجام این پژوهش, بررسی اثر ضدقارچی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن بر میزان جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغز پسته است. بدین منظور با استفاده از اسید استیک 1 درصد حجمی/ حجمی, غلظت های 0.5, 1 و 1.5 درصد وزنی/ حجمی کیتوزان تهیه و پسته ها با استفاده از آنها پوشش دهی شدند. بمنظور مشخص کردن اثر ضدمیکروبی اسید استیک, از اسید استیک 1 درصد نیز بعنوان پوشش استفاده شد. مغز پسته های پوشش داده شده در کیسه های پلی اتیلنی بسته بندی و شش ماه در دمای اتاق (oC 7-252) نگهداری شدند. در دوره نگهداری, هر دو هفته یکبار شمارش کلی کپک و مخمر, تعیین درصد توسعه کپک آسپرژیلوس, تعیین میزان رطوبت و تغییر وزن و همچنین ارزیابی ویژگی های حسی صورت پذیرفت. آزمایشات در قالب فاکتوریل, به صورت طرح کاملا تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که کیتوزان بطور معنی داری (p<0.05) مانع از رشد کپک آسپرژیلوس شد و با افزایش غلظت کیتوزان, اثر ضدمیکروبی آن افزایش پیدا کرد. همچنین کیتوزان از جذب رطوبت سته و تغییر وزن آن جلوگیری کرد؛ اما غلظت کیتوزان تاثیر معنی داری در این زمینه نداشت. غلظت 1.5 درصد کیتوزان تاثیر معنی داری (p<0.05) بر طعم مغز پسته داشت, اما سایر غلظت ها تاثیری در طعم پسته نداشت. همچنین کیتوزان تاثیر معنی داری بر رنگ, بافت و پذیرش کلی پسته نداشتp<0.05) ) درنهایت, غلظت  1درصد کیتوزان بعنوان بهترین تیمار انتخاب گردید.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

مقصودلو، عاطفه، مقصودلو، یحیی، خمیری، مرتضی، و قربانی، محمد. (1391). بررسی فعالیت ضد قارچی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن بر جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغز پسته. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 1(2)، 87-98. SID. https://sid.ir/paper/233908/fa

Vancouver: کپی

مقصودلو عاطفه، مقصودلو یحیی، خمیری مرتضی، قربانی محمد. بررسی فعالیت ضد قارچی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن بر جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغز پسته. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1391؛1(2):87-98. Available from: https://sid.ir/paper/233908/fa

IEEE: کپی

عاطفه مقصودلو، یحیی مقصودلو، مرتضی خمیری، و محمد قربانی، “بررسی فعالیت ضد قارچی پوشش خوراکی کیتوزان و تاثیر آن بر جذب رطوبت و ویژگی های ارگانولپتیکی مغز پسته،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 1، no. 2، pp. 87–98، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233908/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا