مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,311
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

934
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مدل سازی انتقال جرم در فرایند خشک کردن برش های سیب توسط پرتودهی مادون قرمز با روش حرارت دهی متناوب

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 88

چکیده

 پرتودهی مادون قرمز با حرارت دهی متناوب, روشی نوین است که طی آن دمای سطحی محصول جهت انجام هم زمان بلانچینگ و خشک کردن, ثابت نگه داشته می شود. مزیت کلی پرتودهی متناوب ذخیره انرژی و جلوگیری از تغییرات کیفی نامطلوب در محصول نهایی است. از محاسبه های انتقال جرم برای تخمین شرایط دمایی و زمان در این فرایند می توان استفاده کرد. در این پژوهش, رفتار خشک شدن برش های سیب (واریته زرد لبنانی) به شکل تیغه در 3 اندازه با ضخامت 5, 9 و 13 میلی متر و با طول و عرض 20 میلی متر بررسی شد. عملیات حرارتی در یک خشک کن مادون قرمز مجهز به کنترل کننده دمای سطحی محصول و در 3 دمای 70, 75 و 80 درجه سانتی گراد انجام شد. مدل های سینتیکی به صورت مدل های نیوتن, پیج, اصلاح شده پیج, هندرسون-پابیس و پارابولیک در نرم افزار متلب روی داده های تجربی نسبت رطوبتی بدون بعد برازش گردید. مقایسه مدل ها توسط ضریب همبستگی تصحیح شده (Adj.R2) و ریشه میانگین مربعات خطا (RMSE) انجام شد. محاسبه ضریب نفوذ موثر رطوبت (Deff) طی خشک شدن برش ها انجام گرفت و ارتباط آن با دمای فرایند نیز ازطریق رابطه آرنیوس بررسی شد. نتایج نشان داد, مدل پیج و مدل پارابولیک برازش مطلوبی روی داده های آزمایشی نشان دادند Adj.R2) بیشتر و RMSE کمتر). ضریب نفوذ موثر با افزایش دمای سطحی و ضخامت محصول به طور معنی داری همواره بالاتر بود. این پارامتر در ضخامت های کمتر انرژی فعال سازی بالاتری داشت که این امر نشان دهنده وابستگی بیشتر ضریب نفوذ موثر به دمای پرتودهی با کاهش ضخامت است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صباغی، حسن، ضیایی فر، امان محمد، و کاشانی نژاد، مهدی. (1397). مدل سازی انتقال جرم در فرایند خشک کردن برش های سیب توسط پرتودهی مادون قرمز با روش حرارت دهی متناوب. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 7(1 )، 75-88. SID. https://sid.ir/paper/233936/fa

    Vancouver: کپی

    صباغی حسن، ضیایی فر امان محمد، کاشانی نژاد مهدی. مدل سازی انتقال جرم در فرایند خشک کردن برش های سیب توسط پرتودهی مادون قرمز با روش حرارت دهی متناوب. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1397؛7(1 ):75-88. Available from: https://sid.ir/paper/233936/fa

    IEEE: کپی

    حسن صباغی، امان محمد ضیایی فر، و مهدی کاشانی نژاد، “مدل سازی انتقال جرم در فرایند خشک کردن برش های سیب توسط پرتودهی مادون قرمز با روش حرارت دهی متناوب،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 7، no. 1 ، pp. 75–88، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233936/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button