مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,055
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر پیش تیمارهای مختلف حرارتی، پالسی، شیمیایی و مکانیکی بر روند تغییرات ضریب انتقال جرم خارجی، ضریب نفوذ رطوبت و انرژی فعال سازی

صفحات

 صفحه شروع 277 | صفحه پایان 290

چکیده

 بررسی ضریب انتقال جرم داخلی و خارجی می تواند یک ابزار سودمند برای کنترل بهتر شرایط فرایند خشک کردن مواد غذایی و محصولات کشاورزی باشد. درهمین راستا در این پژوهش به بررسی تاثیر پیش تیمارهای مختلف (پیش تیمار حرارتی با عملیات بلانچینگ, پیش تیمار پالسی با اشعه مایکروویو پالسی, پیش تیمار مکانیکی با امواج اولتراسوند و پیش تیمار شیمیایی با آب گیری اسمزی) بر ضرایب انتقال جرم داخلی (ضریب نفوذ رطوبت), ضرایب انتقال جرم خارجی و همچنین انرژی فعال سازی پرداخته شد. آزمایش ها در 3 سطح دمایی (45, 55 و 65 درجه سلسیوس) و در پیش تیمارهای مختلف شامل پیش تیمار حرارتی بلانچینگ با آب داغ (در دمای 70, 80 و 90 درجه سلسیوس), پالسی با مایکروویو (90, 180 و 360 وات), شیمیایی با اسمز (با غلظت 30, 50 و 70 درصد) و مکانیکی با فراصوت (با زمان های 15, 30 و 45 دقیقه) انجام گردید. نتایج نشان داد که پیش تیمار مایکروویو بیشترین تاثیر و پیش تیمار اسمز کمترین تاثیر را بر پارامترهای انتقال جرم داخلی و خارجی نسبت به تیمار شاهد داشت. بالاترین میزان ضریب انتقال جرم داخلی و خارجی با استفاده از پیش تیمار مایکروویو با توان 360 وات و دمای خشک کردن 65 درجه سلسیوس به ترتیب به میزان 10-10×36.21 (مترمربع بر ثانیه), 6-10×13.21 (کیلوگرم بر مترمربع ثانیه) و پایین ترین میزان این پارامترها در تیمار شاهد و دمای خشک کردن 45 درجه سلسیوس و به ترتیب به میزان 10-10×7.61 (مترمربع بر ثانیه), 6-10×3.49 (کیلوگرم بر مترمربع ثانیه) بود. همچنین گستره تغییرات انرژی فعال سازی در این پژوهش با استفاده از پیش تیمار و دماهای مختلف از 18.52 تا 32.04 کیلوژول بر مول بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    متولی، علی، و ذبیح نیا، فاطمه. (1396). اثر پیش تیمارهای مختلف حرارتی, پالسی, شیمیایی و مکانیکی بر روند تغییرات ضریب انتقال جرم خارجی, ضریب نفوذ رطوبت و انرژی فعال سازی. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 6(3 )، 277-290. SID. https://sid.ir/paper/233953/fa

    Vancouver: کپی

    متولی علی، ذبیح نیا فاطمه. اثر پیش تیمارهای مختلف حرارتی, پالسی, شیمیایی و مکانیکی بر روند تغییرات ضریب انتقال جرم خارجی, ضریب نفوذ رطوبت و انرژی فعال سازی. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1396؛6(3 ):277-290. Available from: https://sid.ir/paper/233953/fa

    IEEE: کپی

    علی متولی، و فاطمه ذبیح نیا، “اثر پیش تیمارهای مختلف حرارتی, پالسی, شیمیایی و مکانیکی بر روند تغییرات ضریب انتقال جرم خارجی, ضریب نفوذ رطوبت و انرژی فعال سازی،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 6، no. 3 ، pp. 277–290، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/233953/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button