مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,216
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

679
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی پایداری اکسایشی، ویژگی های شیمیایی و ساختار اسید چرب روغن مغزخنجوک

صفحات

 صفحه شروع 265 | صفحه پایان 278

چکیده

 شناسایی و کشت دانه های روغنی جدید, گامی مهم در جهت تامین روغن مورد نیاز در کشور است. درختان پسته وحشی از جمله خنجوک, در ایران بیش از یک میلیون و دویست هزار هکتار از اراضی کشور را به خود اختصاص می دهند. بررسی ترکیب شیمیایی مغز خنجوک نشان داد میزان چربی آن 30 درصد و بیش از 80 درصد از ترکیب اسیدهای چرب آن از نوع غیر اشباع بود. اسید چرب غالب در خنجوک اسید اولئیک با 57.39 درصد بود و عدد یدی, عدد صابونی, میزان ترکیبات استرولی, میزان ترکیبات توکوفرولی, ضریب شکست و مقدار موم برای روغن مغز خنجوک به ترتیب 98.7 گرم مولکول ید در 100 گرم روغن, 172.3 میلی گرم پتاس در گرم روغن, 0.25 درصد, 619.4 میلی گرم بر کیلوگرم, 1.47 درجه و 0.002 درصد اندازه گیری شد. پایداری حرارتی روغن مغز خنجوک و زیتون بکر در دمای 170 درجه سانتی گراد به مدت 8 ساعت, اندازه گیری و مقایسه شد. نتایج آزمون پایداری مبنی بر داده هایی چون اعداد پراکسید, اسیدی, دی ان مزدوج, کربونیل و رنسیمت مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاصل نشان داد بین عدد دی ان مزدوج و رنسیمت این دو روغن به لحاظ آماری تفاوت معنی داری بود ولی در مورد عدد کربونیل این اختلاف معنی دار نبود. در نهایت با توجه به پایین بودن ترکیبات مزدوج و عدد پراکسید و بالا بودن شاخص پایداری اکسایشی روغن مغز خنجوک نسبت به زیتون, مشخص شد که روغن مغز خنجوک از پایداری اکسایشی خوبی برخوردار می باشد که می توان به ترکیب مناسب آنتی اکسیدانی آن به ویژه توکوفرول ها نسبت داد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    همدانی، فاطمه، و حدادخداپرست، محمدحسین. (1392). ارزیابی پایداری اکسایشی, ویژگی های شیمیایی و ساختار اسید چرب روغن مغزخنجوک. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 2(3)، 265-278. SID. https://sid.ir/paper/234103/fa

    Vancouver: کپی

    همدانی فاطمه، حدادخداپرست محمدحسین. ارزیابی پایداری اکسایشی, ویژگی های شیمیایی و ساختار اسید چرب روغن مغزخنجوک. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1392؛2(3):265-278. Available from: https://sid.ir/paper/234103/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه همدانی، و محمدحسین حدادخداپرست، “ارزیابی پایداری اکسایشی, ویژگی های شیمیایی و ساختار اسید چرب روغن مغزخنجوک،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 2، no. 3، pp. 265–278، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234103/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button