مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

834
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

707
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه ویژگی های فیزیکوشیمیایی و کیفی عضله های طویل سینه ای (Longissimus thoracis) و دو سر ران (Biceps femoris) شتر یک کوهانه ایرانی

صفحات

 صفحه شروع 79 | صفحه پایان 96

چکیده

 در این پژوهش ویژگی های فیزیکوشیمیایی و کیفی دو عضله طویل سینه ای (LT) و دو سر ران (BF) شتر یک کوهانه ایرانی تعیین و با هم مقایسه گردید. میانگین pH عضله BF طی 14 روز نگهداری در دمای 4 درجه سانتی گراد (6.03) بالاتر از عضله (5.96)LT  بود (p>0.05). همچنین pH نهایی (5.74) BF بالاتر از (5.63) LT بود. روشنایی LT (L*) بیشتر از BF و مقدار قرمزی (a*) آن کمتر بود (p<0.05) و بین مقدار زردی (b*) دو عضله اختلاف معنی داری وجود نداشت .(p>0.05) با گذشت زمان تا روز 14 نگهداری,L*  و b* در هر دو عضله افزایش و a* کاهش یافت (p<0.05) . مقدار رطوبت خروجی و افت پخت در BF به طور معنی داری بیشتر از LT و افت خونابه در دو عضله اختلاف معنی داری با هم نداشتند. در مدت 14 روز نگهداری, مقدار رطوبت خروجی هر دو عضله کاهش, افت پخت در هر دو عضله تا روز هفتم نگهداری افزایش و سپس کاهش و افت خونابه افزایش یافت (p<0.05). نیروی برشی وارنر-براتزلر (WBSF) در BF بیشتر از LT و شاخص تخریب میوفیبریل LT (MFI) بیشتر از BF بود (p>0.05).WBSF  و MFI هر دو عضله در مدت 14 روز نگهداری به ترتیب کاهش و افزایش یافتند (p<0.05). طول سارکومر LT بیشتر از BF بود (p<0.05) و بیشترین کاهش طول در 24 ساعت اول اتفاق افتاد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زاهدی، یونس، وریدی، محمدجواد، و وریدی، مهدی. (1393). مقایسه ویژگی های فیزیکوشیمیایی و کیفی عضله های طویل سینه ای (Longissimus thoracis) و دو سر ران (Biceps femoris) شتر یک کوهانه ایرانی. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، 3(1)، 79-96. SID. https://sid.ir/paper/234117/fa

    Vancouver: کپی

    زاهدی یونس، وریدی محمدجواد، وریدی مهدی. مقایسه ویژگی های فیزیکوشیمیایی و کیفی عضله های طویل سینه ای (Longissimus thoracis) و دو سر ران (Biceps femoris) شتر یک کوهانه ایرانی. پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی[Internet]. 1393؛3(1):79-96. Available from: https://sid.ir/paper/234117/fa

    IEEE: کپی

    یونس زاهدی، محمدجواد وریدی، و مهدی وریدی، “مقایسه ویژگی های فیزیکوشیمیایی و کیفی عضله های طویل سینه ای (Longissimus thoracis) و دو سر ران (Biceps femoris) شتر یک کوهانه ایرانی،” پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی، vol. 3، no. 1، pp. 79–96، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234117/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button