Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,172
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

630
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مدت زمان انبارداری سردخانه ای روی برخی خواص فیزیولوژیکی دو رقم سیب

صفحات

 صفحه شروع 115 | صفحه پایان 123

چکیده

 عوامل مختلف زیستی, زیست - محیطی, روش برداشت و جابجایی محصول, طول دوره و نوع انبارداری بر خواص مختلف محصولات کشاورزی تاثیر می گذارند. به دلیل فرازگرا بودن و تداوم زندگی فیزیولوژیکی میوه سیب طی انبارداری, روند تغییرات بیوشیمیایی پیامدهای اقتصادی مهمی خواهد داشت. لذا برای شناخت عمیق این تغییرات و تاثیر آن بر کیفیت محصول سیب پژوهش حاضر طراحی و اجرا گردید. در این تحقیق دو رقم سیب در اواسط مهرماه سال 1391 از یک باغ در شهرستان ملکان (آذربایجان شرقی) جمع آوری و به سردخانه منتقل شد. با انجام آزمون فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی, تاثیر فاکتورهای مستقل زمان انبارداری (0, 45, 90 و 135 روز) و رقم محصول (گلدن دلیشز و رد دلیشز) روی برخی ویژگی های میوه سیب, مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج, بین دو رقم در اکثر ویژگی های بیوشیمیایی مورد مطالعه تفاوت معنی دار وجود داشت. با افزایش زمان انبارداری محتوای پروتئین, قندهای محلول, قندهای احیا کننده و pH عصاره میوه افزایش معنی دار ولی محتوای قندهای غیر احیاکننده, اسیدیته قابل عیارسنجی, مواد جامد محلول و هدایت الکتریکی عصاره کاهش معنی دار یافت. زمان انبارداری در میزان قندهای نامحلول تغییر معنی داری نداشت. می توان چنین نتیجه گیری کرد که طی انبارداری سردخانه ای تغییرات بیوشیمیایی وابسته به زمان (اگر چه با آهنگ کند) صورت گرفته و کیفیت میوه تغییر پیدا می کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    یاوری، بهرام، چاپارزاده، نادر، نژاوند، سعید، قدرتی، مینایه، و محمدپور، علیرضا. (1393). تاثیر مدت زمان انبارداری سردخانه ای روی برخی خواص فیزیولوژیکی دو رقم سیب. فرآیند و کارکرد گیاهی، 3(7)، 115-123. SID. https://sid.ir/paper/234205/fa

    Vancouver: کپی

    یاوری بهرام، چاپارزاده نادر، نژاوند سعید، قدرتی مینایه، محمدپور علیرضا. تاثیر مدت زمان انبارداری سردخانه ای روی برخی خواص فیزیولوژیکی دو رقم سیب. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1393؛3(7):115-123. Available from: https://sid.ir/paper/234205/fa

    IEEE: کپی

    بهرام یاوری، نادر چاپارزاده، سعید نژاوند، مینایه قدرتی، و علیرضا محمدپور، “تاثیر مدت زمان انبارداری سردخانه ای روی برخی خواص فیزیولوژیکی دو رقم سیب،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 3، no. 7، pp. 115–123، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234205/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا