مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,819
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

908
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

حفظ کیفیت پس از برداشت و کنترل پوسیدگی قارچی فلفل دلمه ای (.Capsicum annum L) توسط پوشش خوراکی کیتوزان

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 27

چکیده

 کیتوزان علاوه بر خاصیت ضدمیکروبی امروزه به عنوان یک پوشش خوراکی جهت افزایش ماندگاری انواع میوه ها و سبزی ها کاربرد دارد. چروکیدگی, از دست دادن رطوبت و آلودگی های قارچی ناشی از جنس های Alternaria و Botrytis از مهمترین مشکلات پس از برداشت میوه فلفل دلمه ای می باشند, بنابراین در این پژوهش اثر کیتوزان در غلظت های صفر, 0.5, 1, 1.5 و 2 درصد بر حفظ صفات کیفی و کنترل عوامل قارچی میوه فلفل دلمه ای در طی انبارداری مورد بررسی قرار گرفت. به همین منظور, میوه ها در غلظت های مختلف پوشش خوراکی کیتوزان غوطه ور شده و پس از خشک شدن به مدت 28 روز در دمای 10 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 95 درصد نگهداری شدند. میوه ها طی انبار از نظر صفاتی مانند درصد کاهش وزن, شدت بیماری, بازارپسندی, سفتی, مواد جامد محلول, اسید قابل تیتر, نسبت قند به اسید, مقدار اسیدآسکوربیک, وزن خشک, نشت یونی, مقدار فنل کل, ظرفیت آنتی اکسیدانی, مقدار کلروفیل و کاروتنوئید و میزان فعالیت آنزیم کاتالاز مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که پس از دوره انبارمانی نمونه های تیمار شده با غلظت های مختلف کیتوزان در مقایسه با شاهد کاهش وزن و بیماری قارچی کمتری نشان دادند و دارای بازارپسندی, سفتی بافت, مقدار فنل کل, درصد اسید قابل تیتر, مقدار مواد جامد محلول و فعالیت آنزیم کاتالاز بیشتری بودند. اثر مثبت تیمار کیتوزان با افزایش غلظت نیز بیشتر شد. باتوجه به نتایج این پژوهش استفاده از این پوشش خوراکی به عنوان یک برنامه کاربردی جهت افزایش ماندگاری میوه فلفل دلمه ای توصیه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی، میثم، خادمی، اورنگ، صیدی، مهدی، و بازگیر، مسعود. (1395). حفظ کیفیت پس از برداشت و کنترل پوسیدگی قارچی فلفل دلمه ای (.Capsicum annum L) توسط پوشش خوراکی کیتوزان. فرآیند و کارکرد گیاهی، 5(16)، 17-27. SID. https://sid.ir/paper/234230/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی میثم، خادمی اورنگ، صیدی مهدی، بازگیر مسعود. حفظ کیفیت پس از برداشت و کنترل پوسیدگی قارچی فلفل دلمه ای (.Capsicum annum L) توسط پوشش خوراکی کیتوزان. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1395؛5(16):17-27. Available from: https://sid.ir/paper/234230/fa

    IEEE: کپی

    میثم محمدی، اورنگ خادمی، مهدی صیدی، و مسعود بازگیر، “حفظ کیفیت پس از برداشت و کنترل پوسیدگی قارچی فلفل دلمه ای (.Capsicum annum L) توسط پوشش خوراکی کیتوزان،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 5، no. 16، pp. 17–27، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234230/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button