مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

925
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

602
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر تنش شوری و رژیم آبیاری بر رشد و عملکرد ژنوتیپ های گیاه بزرک

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 70

چکیده

 به منظور مطالعه تاثیر سطوح شوری بر تولید ماده خشک در مرحله رشد رویشی و تاثیر رژیم های آبیاری بر عملکرد دانه, درصد روغن, پروتئین دانه و سایر صفات گیاه بزرک, تعداد شش ژنوتیپ از این گیاه در دو آزمایش گلدانی و مزرعه ای بررسی شدند. در آزمایش گلدانی عامل شوری در چهار سطح: صفر (شاهد), 35 (شوری متوسط), 70 (شوری شدید) و 105 (شوری بسیار شدید) میلی مولار از نمک طعام خالص (NaCl)) بود و عامل دوم شش ژنوتیپ بزرک (شامل ژنوتیپ های C 1, C 2, C 3, B, خراسان و 33) بودند. در این آزمایش محتوای سدیم و پتاسیم و نسبت سدیم به پتاسیم و وزن خشک گیاه در مرحله گلدهی اندازه گیری شد. در آزمایش مزرعه ای اثر سه سطح آبیاری (شامل آبیاری پس از 75, 115 و 145 میلی متر تبخیر از تشت تبخیر کلاس A) بر عملکرد دانه, میزان پروتئین و روغن و سایر صفات شش ژنوتیپ بزرک ارزیابی شد. در آزمایش گلدانی با افزایش شوری, میزان سدیم و نسبت سدیم به پتاسیم افزایش یافت و غلظت پتاسیم و میانگین وزن خشک بوته کاهش نشان داد. این نتایج بیانگر آن بود که سطوح شوری بالا و متوسط نیز بر صفات فیزیولوژیک, رشد و تولید ماده خشک بزرک تاثیر منفی داشت. ژنوتیپ های خراسان و C 3 که کاهش کمتری را در تولید ماده خشک داشتند مقاومت بالاتری را در مقابل شوری نشان دادند. در آزمایش مزرعه ای با افزایش خشکی رشد, عملکرد و اجزای عملکرد ژنوتیپ ها کاهش یافت, درصد روغن دانه تغییر معنی داری را نداشت ولی درصد پروتئین دانه حدود چهار درصد کاهش داشت. با توجه به اینکه ژنوتیپ های B و C2 در شرایط کمبود آب کمترین کاهش عملکرد دانه را نشان دادند, می توان این ژنوتیپ ها را مقاوم تر به خشکی معرفی کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button