مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,317
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

825
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مقاومت دو رقم زیتون به تنش سرما

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 11

چکیده

زیتون (.Olea europaea L) از گیاهان همیشه سبز و بومی نواحی مدیترانه ای است. این گیاه متحمل به شوری و خشکی است, اما در دماهای پایین مقاومت کمی دارد. در سال های اخیر به علت افزایش تقاضا برای روغن و میوه زیتون, کاشت درخت زیتون در ایران گسترش یافته است. ارقام مختلف زیتون واکنش های متفاوتی نسبت به سرما دارند و بنابراین انتخاب ارقام مقاوم, موثرترین روش برای اجتناب از خسارات سرما به شمار می رود. بدین منظور برای مقایسه تاثیر تنش سرما بر میزان پروتئین کل, پراکسیداسیون لیپیدی و محتوای کلروفیل دو رقم زیتون (سویلانا و فرانتوئیو), نهال های 1 ساله, در معرض 7 دمای 10, 5, 0, 5-, 10-, 15-, 20- و دمای شاهد (20oC) به تدریج و برای 12 ساعت قرار گرفتند. پس از هر مرحله دمایی, نمونه برداری از برگ گیاهان انجام شد. نتایج نشان داد که تا دمای صفر, تنش معنی داری به نمونه ها وارد نشد و هر دو رقم تا این دما مقاومت نشان دادند, اما وقتی دما به زیر صفر رسید, رقم فرانتوئیو حتی تا دمای 15- قادر به حفظ ساختارهای فتوسنتزی خود بود و میزان مالون دی آلدهید نیز در آن افزایش چندانی در مقایسه با شاهد (دمای 20oC), نداشت. میزان پروتئین کل در فرانتوئیو از دمای 10- به پایین کاهش معنی داری نشان داد, اما در رقم سویلانا این کاهش از دمای 5- به پایین دیده شد. بنابراین می توان نتیجه گرفت که رقم فرانتوئیو نسبت به سویلانا, رقم مقاوم تری نسبت به تنش سرمایی است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    افشارمحمدیان، منصور، رضایی، شیوا، و رمضانی ملک رودی، محمد. (1391). بررسی مقاومت دو رقم زیتون به تنش سرما. فرآیند و کارکرد گیاهی، 1(2)، 1-11. SID. https://sid.ir/paper/234324/fa

    Vancouver: کپی

    افشارمحمدیان منصور، رضایی شیوا، رمضانی ملک رودی محمد. بررسی مقاومت دو رقم زیتون به تنش سرما. فرآیند و کارکرد گیاهی[Internet]. 1391؛1(2):1-11. Available from: https://sid.ir/paper/234324/fa

    IEEE: کپی

    منصور افشارمحمدیان، شیوا رضایی، و محمد رمضانی ملک رودی، “بررسی مقاومت دو رقم زیتون به تنش سرما،” فرآیند و کارکرد گیاهی، vol. 1، no. 2، pp. 1–11، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/234324/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button