مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,390
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

687
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

حساسیت و ویژگی درجه حرارت زیر بغلی در تشخیص تب

صفحات

 صفحه شروع 277 | صفحه پایان 281

چکیده

 سنجش حرارت بدن جز ابزارهای با استفاده وسیع در طب بالینی است. تردیدهای به وجود آمده جدید در خصوص صحت سنجش درجه حرارت زیربغلی, به عنوان یک روش ساده و در دسترس, پرسش هایی را درخصوص همخوانی این اندازه با سایر سنجش ها, نظیر درجه حرارت مقعدی و دهانی مطرح ساخته است. لذا بر آن شدیم که به مطالعه ای درخصوص حساسیت و ویژگی این آزمون دست بزنیم. در این مطالعه مجموعا 400 نفر مراجعه کننده سالم و یا تب دار بالای 5 سال به درمانگاه ها و بخشهای بیمارستان شریعتی تهران مورد نمونه گیری به روش غیر احتمالی و سنجش درجه حرارت به هر دو روش زیر بغلی و دهانی قرار گرفتند. از 400 فرد مورد بررسی قرار گرفته, 267 نفر (7/66 درصد) مرد و 137 نفر (3/33 درصد) زن بودند. میانگین سنی شرکت کنندگان 39/46 سال (56/0±), میانگین درجه حرارت دهانی 37.5 (0.51±) و میانگین درجه حرارت زیربغلی 6/36 (56/0±) درجه سانتیگراد بود. در صورت عدم افزودن 5/0 درجه سانتی گراد به درجه حرارت زیربغلی در نقطه تشخیصی 85/36 و در صورت افزودن 5/0 درجه سانتیگراد در نقطه تشخیصی 35/37 حساسیت 100 درصد و ویژگی 98 درصد به دست آمد. نتیجه آن که استفاده از درجه حرارت زیربغلی در صورت رعایت اصول استاندارد در اندازه گیری و انتخاب درجه حرارت صحیح برای تشخیص, کماکان از کارآیی مناسبی برخوردار است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صداقت، مجتبی، کاظمی، روزبه، و گل محمدی، ابراهیم. (1382). حساسیت و ویژگی درجه حرارت زیر بغلی در تشخیص تب. پایش، 2(4)، 277-281. SID. https://sid.ir/paper/23512/fa

    Vancouver: کپی

    صداقت مجتبی، کاظمی روزبه، گل محمدی ابراهیم. حساسیت و ویژگی درجه حرارت زیر بغلی در تشخیص تب. پایش[Internet]. 1382؛2(4):277-281. Available from: https://sid.ir/paper/23512/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی صداقت، روزبه کاظمی، و ابراهیم گل محمدی، “حساسیت و ویژگی درجه حرارت زیر بغلی در تشخیص تب،” پایش، vol. 2، no. 4، pp. 277–281، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/23512/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button