Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,109
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

587
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

چه کسانی بیشتر به تغذیه خود توجه می کنند: مطالعه سلامت از دیدگاه مردم ایران

صفحات

 صفحه شروع 381 | صفحه پایان 390

چکیده

 وضعیت تغذیه همانند سایر مولفه های شیوه زندگی می تواند بر روی مرگ و میر تاثیر بگذارد. به طوری که تغذیه با پنج علت از ده عامل اصلی مرگ در ارتباط است. شیوه زندگی در کشور ایران با توجه به رشد جمعیت, تغییرات میزان شهرنشینی, تغییرات اجتماعی-اقتصادی و همچنین دسترسی گسترده به اطلاعات در حال دگرگونی است و این تغییرات می تواند تاثیر قابل توجهی بر سلامت افراد جامعه داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان توجه مردم کشور ایران به تغذیه خود و ارتباط آن با سایر مولفه های شیوه زندگی انجام شده است. این مطالعه از نوع «مقطعی» بوده و جمعیت هدف عبارت از کل جمعیت 18 تا 65 سال کشور ایران بودند. جمعیت تحت مطالعه به صورت نمونه گیری چند مرحله ای وارد مطالعه شدند. حجم نمونه در کل کشور 24000 نفر برآورد شد که برای جلوگیری از ریزش نمونه ها 27883 نفر مورد پرسشگری قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که 2.8 درصد از جمعیت کشور اصلا به تغذیه خود توجه ندارند. 9.3 درصد به میزان کم و بسیار کم, 34.9 درصد به میزان متوسط, 339.3 درصد به میزان زیاد و 13.4 درصد به میزان خیلی زیاد به تغذیه خود توجه می کنند. 0.3 درصد نیز پاسخی به سوال ندادند. نتایج این مطالعه, گروه های پرخطر را به تفکیک گروه های جمعیتی مختلف مشخص نمود. از نظر توجه به تغذیه خود, جمعیت های مطلقه دارای کمترین امتیاز و گروه مجرد دارای بیشترین امتیاز هستند. دانش آموزان و دانشجویان دارای بیشترین امتیاز و افراد بیکار دارای کمترین امتیاز هستند. این امتیاز با سن نسبت معکوس و با درآمد ارتباط مستقیم دارد. نتایج مطالعه حاضر همچنین نشان داد که هر چه میزان توجه به تغذیه افزایش می یابد, افراد از دخانیات کمتری استفاده کرده و میزان ورزش کردن و همچنین نشاط آن ها بالاتر می باشد. در ضمن افرادی که امتیاز مولفه های شیوه زندگی در آنها بالاتر است, بیشتر به سلامتی خود اهمیت می دهند و خود را بیشتر سالم می دانند. به طور کلی می توان نتیجه گیری کرد که مولفه های شیوه زندگی با یکدیگر دارای ارتباط هماهنگ هستند و وضعیت مجموعه مولفه ها نیز با بینش مردم جامعه نسبت به سلامتی خود ارتباطی هم جهت دارد. این یافته ها برای طراحی مداخلات مناسب برای ارتقای شیوه زندگی و سلامتی افراد جامعه کمک کننده است, زیرا نشان می دهد که هر تغییری در مولفه های شناختی و رفتاری انسان می تواند به تغییراتی در سایر مولفه ها نیز منجر شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

صدیقی، ژیلا، جهانگیری، کتایون، آذین، سیدعلی، امیدواری، سپیده، آیین پرست، افسون، عبادی، مهدی، فرزدی، فرانک، مفتون، فرزانه، منتظری، علی، و وحدانی نیا، مریم سادات. (1390). چه کسانی بیشتر به تغذیه خود توجه می کنند: مطالعه سلامت از دیدگاه مردم ایران. پایش، 10(3)، 381-390. SID. https://sid.ir/paper/23602/fa

Vancouver: کپی

صدیقی ژیلا، جهانگیری کتایون، آذین سیدعلی، امیدواری سپیده، آیین پرست افسون، عبادی مهدی، فرزدی فرانک، مفتون فرزانه، منتظری علی، وحدانی نیا مریم سادات. چه کسانی بیشتر به تغذیه خود توجه می کنند: مطالعه سلامت از دیدگاه مردم ایران. پایش[Internet]. 1390؛10(3):381-390. Available from: https://sid.ir/paper/23602/fa

IEEE: کپی

ژیلا صدیقی، کتایون جهانگیری، سیدعلی آذین، سپیده امیدواری، افسون آیین پرست، مهدی عبادی، فرانک فرزدی، فرزانه مفتون، علی منتظری، و مریم سادات وحدانی نیا، “چه کسانی بیشتر به تغذیه خود توجه می کنند: مطالعه سلامت از دیدگاه مردم ایران،” پایش، vol. 10، no. 3، pp. 381–390، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/23602/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا