Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,270
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

851
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیلی بر حوادث فیزیکی و شیمیایی و میکروبی آب آشامیدنی شهر تبریز

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 10

چکیده

 تامین آب سالم و بهداشتی یکی از مسائل مهم در ارتقا سلامتی جامعه می باشد که برای رسیدن به آن اهداف باید کیفیت میکروبی و شیمیایی آب شرب را در شبکه آب رسانی کنترل کرد که اغلب کنترل میکروبی مد نظر است و کنترل شیمیایی تنها هنگام خروج از تصفیه خانه مورد بررسی قرار می دهند حال آن که شبکه توزیع خود می تواند تاثیر نامطلوبی بر کیفیت آب توزیع شده داشته باشد.به منظور تعیین ارتباط جنس لوله بکار رفته در خطوط آب رسانی با رشد جمعیت میکروبی, کلر آزاد باقی مانده, کدورت, ابتدا شبکه های آب رسانی با جنس های مختلف شامل آز بست سیمان, چدن داکتیل, پلی اتیلن و گالوانیزه که در آن ها حداکثر طول شبکه را داشته باشد شناسایی, سپس نمونه برداری در سال 1387 هم زمان در روزهای مختلف هفته از شبکه هایی که از لحاظ کیفیت آب جاری در آن ها یکسان بوده انجام گردید.نتایج نشان می دهد که میانگین و انحراف معیار آزاد باقی مانده در جنس های مختلف چدن داکتیل, آزبست, گالوانیزه و پلی اتیلن به ترتیب 0.12+0.55, 0.17+0.45, 0.13+0.51, 0.1+0.51 و میانگین و انحراف معیار کدورت در جنس های مختلف به ترتیب 1.17+1, 1.59+1.17, 0.52+0.72, 0.33+0.61 و میانگین و انحراف معیار تعداد باکتری ها در جنس های مختلف در دمای 11 12 درجه سانتی گراد به ترتیب 155.57+82.12, 29.59+14.6, 53.09+46.42, 25+21 و میانگین و انحراف معیار تعداد باکتری ها در جنس های مختلف در دمای 21 25 درجه سانتی گراد به ترتیب 25+12, 117.74+86, 244.8+147.4, 299.82+269.8 می باشد.مطالعه انجام شده نشان می دهد که تغییرات باکتریایی باعث تغییر طعم و بوی آب, تشکیل لایه لزج بر روی جداره داخلی لوله, ایجاد خوردگی در سطح لوله, افزایش جمعیت های باکتریایی هنگام توزیع آب و کاهش کلر باقی مانده پس از خروج از تصفیه خانه می شود. با توجه به جنس لوله های بکار رفته و سختی آب در شهر ستان تبریز, نوع خوردگی بیشتر شیمیایی است که اضافه کردن کلر باعث افزایش خوردگی و تاثیر بر روی کیفیت شیمیایی آب آشامیدنی موجود در شهر کمک می کند بنا بر این بررسی خواص شیمیایی آب در شبکه توزیع پس از خروج از تصفیه خانه لازم و ضروری به نظر می رسد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اصل هاشمی، احمد، تقی پور، حسن، و دهقان زاده، رضا. (1391). تحلیلی بر حوادث فیزیکی و شیمیایی و میکروبی آب آشامیدنی شهر تبریز. کاربرد شیمی در محیط زیست، 3(10)، 5-10. SID. https://sid.ir/paper/236282/fa

    Vancouver: کپی

    اصل هاشمی احمد، تقی پور حسن، دهقان زاده رضا. تحلیلی بر حوادث فیزیکی و شیمیایی و میکروبی آب آشامیدنی شهر تبریز. کاربرد شیمی در محیط زیست[Internet]. 1391؛3(10):5-10. Available from: https://sid.ir/paper/236282/fa

    IEEE: کپی

    احمد اصل هاشمی، حسن تقی پور، و رضا دهقان زاده، “تحلیلی بر حوادث فیزیکی و شیمیایی و میکروبی آب آشامیدنی شهر تبریز،” کاربرد شیمی در محیط زیست، vol. 3، no. 10، pp. 5–10، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/236282/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا