مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,088
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,054
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی گذار تغذیه ای در بین نسل ها و زمینه اجتماعی مرتبط با آن

صفحات

 صفحه شروع 221 | صفحه پایان 231

چکیده

 با توجه به اهمیت شگرف تغذیه و الگوی غذایی در سلامتی, این تحقیق با هدف بررسی گذار تغذیه ای (انتقال تغذیه از الگوی سالم به الگوی ناسالم) در بین نسلها به انجام رسیده است. با توجه به بین نسلی بودن مطالعه, پاسخگویان به سه گروه نسلی جوان (گروه سنی 15 تا 29 سال), میانسال (گروه سنی 30 تا 54 سال) و بزرگسال (گروه سنی 55 سال و بالاتر) تقسیم شده اند. جامعه آماری مورد استفاده در این تحقیق کلیه افراد بالای 15 سال شهر تبریز بودند. روش مورد استفاده پیمایش, نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای و حجم نمونه آماری 483 نفر می باشد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS به انجام رسیده است. نتایج آزمون F جهت بررسی تفاوت میانگین الگوی غذایی در بین نسل های مورد بررسی نشان داد, میانگین الگوی غذایی (سالم, ناسالم) در بین سه نسل مورد بررسی متفاوت و معنی دار می باشد. بر اساس نتایج به دست آمده می توان گفت بیشترین میانگین الگوی سالم غذایی در بین نسل بزرگسال و کمترین میانگین در بین نسل جوان است. همچنین از نظر متغیرهای زمینه ای نیز میانگین الگوهای غذایی پاسخگویان از لحاظ متغیر محل تولد در نسل میانسال, از لحاظ متغیر سطح تحصیلات نیز در نسل میانسال و از نظر متغیر طبقه اقتصادی در نسل جوان و میانسال متفاوت و معنی دار است. با توجه به نتایج فوق می توان گفت, میزان گذار تغذیه ای با بالا رفتن سن کاهش پیدا می کند. طبق یافته ها الگوی غذایی نسل جوان از سایر گروه های سنی مورد بررسی به طور متوسط بیشتر در معرض گذار تغذیه ای قرار داشت و با بالابردن آگاهی های تغذیه ای و ارائه الگوی صحیح مصرف مواد غذایی می توان راهکارهای مناسبی جهت ارتقای سطح سلامت جامعه ارائه کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    گلابی، فاطمه، آقایاری هیر، توکل، و ساعی، مرضیه. (1395). بررسی گذار تغذیه ای در بین نسل ها و زمینه اجتماعی مرتبط با آن. پایش، 15(3)، 221-231. SID. https://sid.ir/paper/23741/fa

    Vancouver: کپی

    گلابی فاطمه، آقایاری هیر توکل، ساعی مرضیه. بررسی گذار تغذیه ای در بین نسل ها و زمینه اجتماعی مرتبط با آن. پایش[Internet]. 1395؛15(3):221-231. Available from: https://sid.ir/paper/23741/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه گلابی، توکل آقایاری هیر، و مرضیه ساعی، “بررسی گذار تغذیه ای در بین نسل ها و زمینه اجتماعی مرتبط با آن،” پایش، vol. 15، no. 3، pp. 221–231، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/23741/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button