مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,415
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضد میکروبی عصاره های الکلی گیاه اسپند (Peganum harmala) بر فرم منفرد و بیوفیلمی 6 باکتری پاتوژن

صفحات

 صفحه شروع 109 | صفحه پایان 120

چکیده

 مقدمه: در سال های اخیر توجه به بیوفیلم های میکروبی به علت نقش ویژه این ساختارها در بروز عفونت های بیمارستانی, چشمگیر بوده است. این پژوهش به منظور بررسی اثر ضد میکروبی عصاره های گیاه اسپند بر فرم منفرد و ساختار های بیوفیلمی 6 باکتری پاتوژن انجام شد. باکتری های مورد بررسی شامل استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس, استرپتوکوکوس پنومونیه, سودوموناس آئروژینوزا, اشرشیا کلی و کلبسیلا پنومونیه بودند.مواد و روش ها: قابلیت مهاری این عصاره ها بر فرم منفرد با روش انتشار دیسک تعیین و مقادیر MIC و MBC به روش ماکروبراث دایلوشن به دست آمد. اثر ضدبیوفیلمی عصاره ها نیز با روش میکروتیتر پلیت بررسی شد.نتایج: بر اساس نتایج به دست آمده قابلیت عصاره های گیاه اسپند در مهار فرم منفرد باکتری های مورد بررسی, تایید شد. این عصاره ها در مهار پدیده تشکیل بیوفیلم, تخریب ساختار های بیوفیلمی و مهار فعالبت متابولیک در این ساختار ها نیز موثر بوده و غلظت هر عصاره رابطه مستقیمی با اثربخشی آن داشت. در تیمار استافیلوکوکوس اورئوس بیش ترین مهار پدیده تشکیل بیوفیلم (90.28 درصد), در تیمار استرپتوکوکوس پنومونیه بیش ترین تخریب ساختار های بیوفیلمی (77.76 درصد) و در تیمار باسیلوس سرئوس بیش ترین مهار فعالیت متابولیک (69.98 درصد) مشاهده شد.بحث و نتیجه گیری: بر اساس نتایج این پژوهش می توان عصاره های گیاه اسپند را به عنوان یک عامل ضدمیکروبی موثر در مقابله با باکتری های مورد مطالعه به ویژه در شکل بیوفیلمی پیشنهاد کرد. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد, لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.لطفا برای مشاهده متن کامل این مقاله اینجا را کلیک کنید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محسنی پور، زینب، و حسن شاهیان، مهدی. (1394). بررسی اثر ضد میکروبی عصاره های الکلی گیاه اسپند (Peganum harmala) بر فرم منفرد و بیوفیلمی 6 باکتری پاتوژن. زیست شناسی میکروارگانیسم ها، 4(16)، 109-120. SID. https://sid.ir/paper/237464/fa

    Vancouver: کپی

    محسنی پور زینب، حسن شاهیان مهدی. بررسی اثر ضد میکروبی عصاره های الکلی گیاه اسپند (Peganum harmala) بر فرم منفرد و بیوفیلمی 6 باکتری پاتوژن. زیست شناسی میکروارگانیسم ها[Internet]. 1394؛4(16):109-120. Available from: https://sid.ir/paper/237464/fa

    IEEE: کپی

    زینب محسنی پور، و مهدی حسن شاهیان، “بررسی اثر ضد میکروبی عصاره های الکلی گیاه اسپند (Peganum harmala) بر فرم منفرد و بیوفیلمی 6 باکتری پاتوژن،” زیست شناسی میکروارگانیسم ها، vol. 4، no. 16، pp. 109–120، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237464/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button