مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

732
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر سالیسیلیک اسید در القاء مقاومت سیستمیک در گیاه خیار به بیماری مرگ گیاهچه ناشی از Pythium aphanidermatum

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 43

چکیده

 بیماری مرگ گیاهچه ناشی از(Edson) Fitzp. Pythium aphanidermatum یکی از بیماری های مخرب خیار در گلخانه های تجاری است که موجب کاهش قابل توجهی از محصول می شود. در این پژوهش اثر اسید سالیسیلیک در القاء مقاومت به خیار آلوده به بیماری مرگ گیاهچه مورد بررسی قرار گرفت. بدین منظور, تغییر در سطح بیان ژن-های cupi4 و Lipoxygenase و فعالیت چند آنزیم بیوشیمیایی, مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک کاملاً تصادفی با چهار تکرار در شرایط گلخانه در دمای 25 تا C˚ 27 با رطوبت نسبی 70% و دوره نوری 14: 8 ساعت روشنایی: تاریکی انجام شد. نتایج ارزیابی وقوع بیماری نشان داد که بین شدت بیماری زایی در گیاهان تیمار شده با غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک (صفر, 200 و400 پی پی ام) و تیمار شاهد اختلاف معنی داری در سطح احتمال 5% وجود دارد. ارزیابی فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدانتی در گیاهان تیمار شده نشان داد که فعالیت آنزیم های پراکسیداز و پلی فنل اکسیداز به میزان قابل ملاحظه ای در مقایسه با شاهد افزایش یافت در حالیکه فعالیت آنزیم فنیل آلانین آمونیالیاز افزایش معنی داری با گیاهان تیمار نشده نشان نداد. آنالیز بیان ژن با روش qRT-PCR نشان داد که کاربرد اسید سالیسیلیک قادر به افزایش سطح بیان ژن های بررسی شده می باشد اما بیشترین میزان بیان برای ژن Cupi4 ثبت گردید. نتایج این تحقیق نشان می دهد که کاربرد اسید سالیسیلیک می تواند نقش مهمی در افزایش مقاومت گیاه خیار در برابر بیماری مرگ گیاهچه ایفا کند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صباغ، سیدکاظم، صباغ، ابراهیم، آبخو، جواد، و زینتی فخرآباد، فاطمه. (1395). اثر سالیسیلیک اسید در القاء مقاومت سیستمیک در گیاه خیار به بیماری مرگ گیاهچه ناشی از Pythium aphanidermatum. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، 5(2 )، 27-43. SID. https://sid.ir/paper/237620/fa

    Vancouver: کپی

    صباغ سیدکاظم، صباغ ابراهیم، آبخو جواد، زینتی فخرآباد فاطمه. اثر سالیسیلیک اسید در القاء مقاومت سیستمیک در گیاه خیار به بیماری مرگ گیاهچه ناشی از Pythium aphanidermatum. پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)[Internet]. 1395؛5(2 ):27-43. Available from: https://sid.ir/paper/237620/fa

    IEEE: کپی

    سیدکاظم صباغ، ابراهیم صباغ، جواد آبخو، و فاطمه زینتی فخرآباد، “اثر سالیسیلیک اسید در القاء مقاومت سیستمیک در گیاه خیار به بیماری مرگ گیاهچه ناشی از Pythium aphanidermatum،” پژوهش های کاربردی در گیاهپزشکی (دانش کشاورزی)، vol. 5، no. 2 ، pp. 27–43، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/237620/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button