مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

902
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

585
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تغییرات pH و رابطه آن با بار باکتریایی در ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) نگهداری شده در یخ

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 61

چکیده

 در این مطالعه تغییرات pH و رابطه آن با باکتری های سرمادوست و مزوفیل در ماهی هامور معمولی نگهداری شده در یخ در روزهای صفر, 3, 6, 9, 12, 15 و 18 به مدت 18 روز مورد بررسی قرار گرفت. هدف از این مطالعه ارزیابی کیفی و تازگی, بررسی نحوه پیشرفت فساد و بافت ماهی هامور معمولی و بار باکتری های سرمادوست و مزوفیل می باشد. مقادیر pH در طی روزهای مختلف نگهداری روند افزایشی نشان داد. طبق آزمون آماری واریانس یک طرفه بین میانگین pH در اولین روز نگهداری با تمام روزها اختلاف معنی داری وجود داشت (p<0.05). باکتری های سرمادوست تغییرات یکنواخت تری نسبت به باکتری های مزوفیل نشان دادند و با گذشت زمان باکتری های غالب در یخ را تشکیل دادند. در اولین و آخرین روز نگهداری اختلاف معنی داری در تعداد آنها مشاهده گردید (p<0.05). ارتباط معنی داری بین pH با روز نگهداری و باکتری های مزوفیل مشاهده گردید (R2=0.96). بنابراین افزایش pH در عضله ماهی هامور معمولی در طی زمان های مختلف نگهداری در یخ می تواند شرایط مناسبی برای رشد و تکثیر این باکتری ها فراهم نماید بطوری که در روز هجدهم نگهداری میزان بار باکتریایی به خصوص باکتری های سرمادوست به بالاتر از حد مجاز رسید ((log cfu/g 7.72±0.09 که نشان دهنده کاهش کیفیت این ماهی و فساد آن می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیتا، سراج، نجف زاده ورزی، حسین، کوچنین، پریتا، فضل آرا، علی، محمدیان، تکاور، و حسینی، احمدرضا. (1389). بررسی تغییرات pH و رابطه آن با بار باکتریایی در ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) نگهداری شده در یخ. علوم آبزیان، 1(2)، 51-61. SID. https://sid.ir/paper/238421/fa

    Vancouver: کپی

    بیتا سراج، نجف زاده ورزی حسین، کوچنین پریتا، فضل آرا علی، محمدیان تکاور، حسینی احمدرضا. بررسی تغییرات pH و رابطه آن با بار باکتریایی در ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) نگهداری شده در یخ. علوم آبزیان[Internet]. 1389؛1(2):51-61. Available from: https://sid.ir/paper/238421/fa

    IEEE: کپی

    سراج بیتا، حسین نجف زاده ورزی، پریتا کوچنین، علی فضل آرا، تکاور محمدیان، و احمدرضا حسینی، “بررسی تغییرات pH و رابطه آن با بار باکتریایی در ماهی هامور معمولی (Epinephelus coioides) نگهداری شده در یخ،” علوم آبزیان، vol. 1، no. 2، pp. 51–61، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/238421/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button