مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,725
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی چرخه عناصر غذایی در برگ و خاک گونه های بومی ایران (انجیلی Parrotia persica و شمشادBuxus hyrcana ) (مطالعه موردی: بخش پاتم جنگل خیرود نوشهر)

صفحات

 صفحه شروع 43 | صفحه پایان 49

چکیده

 در اکوسیستم های جنگلی چرخه عناصر غذایی یک فرایند پایدار است که طی مراحل مختلفی انجام می شود. بخش بیولوژیک این چرخه با جذب عناصر غذایی از خاک, توسط ریشه درختان آغاز می شود و تا بازگشت آنها به خاک به صورت لاشریزه و تجزیه شدن به عناصر قابل جذب خاتمه می یابد. این تحقیق در توده های انجیلی و شمشاد در جنگل خیرود نوشهر (بخش پاتم) انجام گرفت و عناصر کربن, نیتروژن, فسفر, کلسیم, منیزیم و پتاسیم در خاک و برگ اندازه گیری شد و همچنین برخی از خصوصیات فیزیکی خاک بررسی گردید.نتایج نشان داد که بین توده های انجیلی و شمشاد از نظر کربن, نیتروژن, C/N, منیزیم, فسفر برگ در سطح 5 درصد اختلاف معنی داری وجود دارد. (p<0.05). ولی از نظر پتاسیم و کلسیم این اختلاف معنی داری مشاهده نشد. در قسمت تجزیه و تحلیل نمونه های خاک نیز همانند برگ بین همه عناصر مورد آزمایش اختلاف معنی دار وجود دارد جز وزن مخصوص ظاهری که تفاوت معنی داری از خود بین دو توده نشان نداد. به طور کلی می توان گفت که برگ شمشاد به دلیل داشتن ازت بیشتری نسبت به انجیلی زودتر تجزیه می گردد و چرخه عناصر غذایی در آن سریعتر اتفاق می افتد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    صالحی، مریم، زاهدی امیری، قوام الدین، مروی مهاجر، محمدرضا، و اعتماد، وحید. (1390). بررسی چرخه عناصر غذایی در برگ و خاک گونه های بومی ایران (انجیلی Parrotia persica و شمشادBuxus hyrcana ) (مطالعه موردی: بخش پاتم جنگل خیرود نوشهر). تحقیقات علوم و مهندسی جنگل، 1(1)، 43-49. SID. https://sid.ir/paper/238620/fa

    Vancouver: کپی

    صالحی مریم، زاهدی امیری قوام الدین، مروی مهاجر محمدرضا، اعتماد وحید. بررسی چرخه عناصر غذایی در برگ و خاک گونه های بومی ایران (انجیلی Parrotia persica و شمشادBuxus hyrcana ) (مطالعه موردی: بخش پاتم جنگل خیرود نوشهر). تحقیقات علوم و مهندسی جنگل[Internet]. 1390؛1(1):43-49. Available from: https://sid.ir/paper/238620/fa

    IEEE: کپی

    مریم صالحی، قوام الدین زاهدی امیری، محمدرضا مروی مهاجر، و وحید اعتماد، “بررسی چرخه عناصر غذایی در برگ و خاک گونه های بومی ایران (انجیلی Parrotia persica و شمشادBuxus hyrcana ) (مطالعه موردی: بخش پاتم جنگل خیرود نوشهر)،” تحقیقات علوم و مهندسی جنگل، vol. 1، no. 1، pp. 43–49، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/238620/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button