Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,240
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

948
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی آگاهی و عملکرد مصرف کنندگان در مورد برچسب های مواد غذایی

صفحات

 صفحه شروع 505 | صفحه پایان 510

چکیده

 این مطالعه با هدف تعیین آگاهی و عملکرد مصرف کنندگان در مورد برچسب های مواد غذایی در شهر تهران در سال 88-1387 انجام شده است. در این بررسی توصیفی تحلیلی مقطعی, 2123 نفر با روش نمونه گیری خوشه ای و بطور تصادفی از فروشگاه های زنجیره ای شهر تهران انتخاب شدند. برای هر یک از آن ها پرسشنامه مربوط به وضعیت دموگرافیکی و میزان آگاهی و عملکردشان در مورد برچسب های مواد غذایی تکمیل شد. نتایج نشان داد که محدوده سنی افراد مورد مطالعه 16-65 سال بوده و اکثریت آن ها در رده سنی 40-20 سال قرار داشتند. حدود 60 درصد افراد مورد بررسی زنان, 80 درصد آنان متاهل و دارای مدرک دیپلم و بالاتر از آن بودند. درصد بالایی از مصرف کنندگان (44.2 درصد) در پایین ترین دسته بندی امتیاز آگاهی در مورد اطلاعات درج شده بر روی بسته های مواد غذایی قرار داشتند. 82.8 درصد از نمونه ها اظهار داشتند که هنگام خرید, برچسب مواد غذایی را می خوانند. یافته ها حاکی از رضایت مندی حدود نیمی از مصرف کنندگان از خوانا بودن و مناسب بودن محل درج تاریخ تولید و انقضاء بسته های مواد غذایی بود. اما بیشتر از نیمی از مصرف کنندگان به ناخوانا بودن, نامناسب بودن محل درج و نامفهوم بودن اطلاعات تغذیه ای درج شده بر روی بسته های مواد غذایی اشاره کردند. نتایج مطالعه حاضر نشان دهنده تاثیر آگاهی افراد بر استفاده از برچسب های مواد غذایی بود. به طوریکه افراد موجود در طبقه بندی بالاتر امتیاز آگاهی در مقایسه با افرادی که در پایین ترین طبقه بندی امتیاز آگاهی بودند به هنگام خرید, بیشتر به برچسب مواد غذایی توجه می کردند. نتایج این مطالعه نشان داد که سطح آگاهی مردم در ارتباط با اطلاعات موجود بر روی برچسب های مواد غذایی بسیار پایین است و با توجه به تاثیر بالای آگاهی بر عملکرد تغذیه ای افراد که در مطالعه حاضر نیز مشهود بود, آموزش تغذیه طولانی مدت, به علاوه آموزش تفسیر اطلاعات درج شده بر روی برچسب های مواد غذایی و اهمیت استفاده از آن به منظور انتخاب صحیح مواد غذایی در جهت کاهش ابتلا به بیماری های تغذیه ای ضروری است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

میرقطبی، مصطفی، باژن، مرجان، و امیری، زهره. (1391). بررسی آگاهی و عملکرد مصرف کنندگان در مورد برچسب های مواد غذایی. پایش، 11(4)، 505-510. SID. https://sid.ir/paper/23928/fa

Vancouver: کپی

میرقطبی مصطفی، باژن مرجان، امیری زهره. بررسی آگاهی و عملکرد مصرف کنندگان در مورد برچسب های مواد غذایی. پایش[Internet]. 1391؛11(4):505-510. Available from: https://sid.ir/paper/23928/fa

IEEE: کپی

مصطفی میرقطبی، مرجان باژن، و زهره امیری، “بررسی آگاهی و عملکرد مصرف کنندگان در مورد برچسب های مواد غذایی،” پایش، vol. 11، no. 4، pp. 505–510، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/23928/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button