مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,382
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خواص ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی اسفناج (واریته مشهد) روی شاخص های باکتریایی

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 106

چکیده

 سابقه و هدف: ترکیبات مشتق شده از گیاهان, طی قرن ها به دلیل داشتن فعالیت ضد میکروبی, استفاده های دارویی داشته اند. یکی از راه های کنترل رشد باکتری های بیماری زا در مواد غذایی استفاده از نگهدارنده ها و ترکیبات ضد میکروبی است. توسعه داروهای ضد میکروبی یکی از مهمترین پیشرفت ها در امر درمان می باشد. عصاره های گیاهی به دلیل داشتن منشا طبیعی نسبت به آنتی بیوتیک ها با ارگانیسم های بدن سازگاری بیشتری داشته و عوارض آنها نادر است. یکی از منابع گیاهی جدید مورد بررسی گیاه اسفناج است. تحلیل گیاه شناسی اسفناج نشان دهنده حضور مواد موثر مهم در عصاره آن می باشد. این مطالعات اثبات می کند که عصاره های برگ اسفناج ممکن است به عنوان عوامل آنتی اکسیدانی و ضدباکتریایی برای مبارزه با رادیکال های آزاد وآلودگی های میکروبی استفاده شود. هدف از انجام این پژوهش ارزیابی اثرضد باکتریایی عصاره آبی و الکلی اسفناج (واریته مشهد) بر باکتری های استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیاکلی و لیستریا اینوکوآ بود. مواد و روش ها: حساسیت باکتری های مورد آزمون به روش انتشاردیسک وحداقل غلظت بازدارنده رشد وحداقل غلظت باکتری کشی به روش براث میکرو دایلوشن مورد ارزیابی قرار گرفت. از آنتی بیوتیک های اریترومایسین, جنتامایسین, کلرامفنیکل به عنوان کنترل مثبت به ترتیب روی لیستریا اینوکوآ, استافیلوکوکوس اورئوس, اشرشیاکلی استفاده شد. یافته ها: در روش آزمون انتشاردیسک, باکتری های گرم مثبت استافیلوکوکوس اورئوس و لیستریا اینوکوآ مقاومترین و اشرشیاکلی حساسترین باکتری تعیین شد. همچنین بر اساس رقت های تهیه شده در آزمایش تعیین حداقل غلظت بازدارنده رشد عصاره آبی اسفناج (واریته مشهد) بر لیستریا اینوکوآ, استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی به ترتیب برابر با 460000 قسمت در میلیون, 48000 قسمت در میلیون و 28000 قسمت در میلیون تعیین شد. بر همین اساس حداقل غلظت بازدارندگی رشد عصاره الکلی اسفناج (واریته مشهد) برای لیستریا اینوکوآ, استافیلوکوکوس اورئوس و اشرشیاکلی به طور یکسان 10393 قسمت در میلیون تعیین شد. نتیجه گیری: بر اساس نتایج عصاره الکلی اسفناج (واریته مشهد) خاصیت ضد باکتریایی قوی تری نسبت به عصاره آبی آن روی باکتری گرم منفی اشرشیاکلی از خود نشان داد. همچنین اثر عصاره الکلی آن روی اشرشیاکلی توانست با آنتی بیوتیک اریترومایسین در آزمون انتشار دیسک روی لیستریا اینوکوا برابری کند. به این معنی که اثر بازدارنگی عصاره الکلی واریته مشهد روی اشرشیاکلی می تواند به قدرت بازدارندگی آنتی بیوتیک اریترومایسین روی لیستریا اینوکوآ باشد. در نهایت می توان نتیجه گیری کرد وجود ترکیبات فلاونوئیدی وترپن ها, اسید های چرب غیر اشباع و مواد معدنی با درصد بالا احتمالا یکی از مهمترین عوامل بازدارندگی بیشتر اسفناج واریته مشهد روی باکتری گرم منفی اشرشیاکلی می باشد.در نتیجه این عصاره می تواند به عنوان یک نگهدارنده و آنتی بیوتیک طبیعی در صنایع غذایی و دارویی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عیسی زاده، علی، یاورمنش، مسعود، و محمدی ثانی، علی. (1395). خواص ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی اسفناج (واریته مشهد) روی شاخص های باکتریایی. فرآوری و نگهداری مواد غذایی، 8(2 )، 91-106. SID. https://sid.ir/paper/240160/fa

    Vancouver: کپی

    عیسی زاده علی، یاورمنش مسعود، محمدی ثانی علی. خواص ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی اسفناج (واریته مشهد) روی شاخص های باکتریایی. فرآوری و نگهداری مواد غذایی[Internet]. 1395؛8(2 ):91-106. Available from: https://sid.ir/paper/240160/fa

    IEEE: کپی

    علی عیسی زاده، مسعود یاورمنش، و علی محمدی ثانی، “خواص ضد باکتریایی عصاره های آبی و الکلی اسفناج (واریته مشهد) روی شاخص های باکتریایی،” فرآوری و نگهداری مواد غذایی، vol. 8، no. 2 ، pp. 91–106، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/240160/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button