مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,007
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

609
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره آبی زعفران و تمرین هوازی بر غلظت آنتی اکسیدان های غیرآنزیمی کبدی در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوتوزوسین

صفحات

 صفحه شروع 5 | صفحه پایان 16

چکیده

 هدف مطالعه حاضر بررسی اثر ترکیبی عصاره آبی زعفران و تمرین هوازی بر غلظت آنتی اکسیدان های غیرآنزیمی کبدی در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوتوزوسین بود.روش بررسی: 41 موش صحرایی نر نژاد ویستار (سن: 12 هفته, وزن: 314±26.7 گرم) به طور تصادفی در 5 گروه کنترل - سالم (HC,n= 6), کنترل - دیابتی (DC, n= 10), دیابتی - فعالیت هوازی (DAT,n= 10), دیابتی - زعفران (DS,n= 10) و دیابتی - زعفران - فعالیت هوازی (DATS, n= 5) مورد مطالعه قرار گرفتند. به غیر از گروه کنترل - سالم, بقیه گروه ها بوسیله تزریق استرپتوزوسین دیابتی شدند, گروه دیابتی - زعفران و دیابتی - زعفران - فعالیت هوازی به مدت دو هفته و روزانه به میزان 25 mg/kg عصاره آبی زعفران به صورت خوراکی دریافت کردند. گروه دیابتی - ورزش و دیابتی - زعفران - فعالیت هوازی به مدت دو هفته, 5 جلسه متوالی در هفته روی تردمیل با سرعت 12 متر بر دقیقه, با شیب 0% و به مدت 30 دقیقه دویدند. بعد از 24 ساعت از آخرین جلسه تمرین و گاواژ زعفران, حیوانات با ماده کلروفرم بیهوش شده و کبد آنها برداشته شد, باسالین شتشو شد و در یخچال در دمای 70 - درجه سانتیگراد نگهداری شد تا غلظت مالون دی آلدئید, آنتی اکسیدان تام و گلوتاتیون احیا شده مورد بررسی قرار گیرد.یافته ها: آنالیز واریانس نشان داد که اختلاف معنی داری در سطوح مالون دی آلدئید, گلوتاتیون و TAC بین 5 گروه وجود دارد (P=0.001). نتایج آزمون تعقیبی شفه نشان داد که غلظت مالون دی آلدئید در گروه زعفران - فعالیت هوازی (P=0.001), فعالیت هوازی - دیابتی (P=0.001) و زعفران - دیابت (P=0.001) کاهش معنی داری نسبت به گروه های کنترل - دیابتی و کنترل - سالم داشت. غلظت گلوتاتیون در گروه زعفران - فعالیت هوازی بیشترین افزایش و گروه کنترل - دیابتی کمترین افزایش را داشت (P=0.012). غلظت TAC در گروه زعفران - فعالیت هوازی بیشترین افزایش و گروه کنترل - دیابتی کمترین افزایش را داشت (P=0.005).نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد ترکیب عصاره زعفران و فعالیت هوازی روش مناسبی برای تقویت سیستم آنتی اکسیدانی غیرآنزیمی کبدی در موش های دیابتی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیری، مقصود، مسلمان حقیقی، مرجان، آذربایجانی، محمدعلی، و خواجه لو، امیر. (1391). اثر عصاره آبی زعفران و تمرین هوازی بر غلظت آنتی اکسیدان های غیرآنزیمی کبدی در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوتوزوسین. تحقیقات در علوم زیستی ورزشی، 2(7)، 5-16. SID. https://sid.ir/paper/240497/fa

    Vancouver: کپی

    پیری مقصود، مسلمان حقیقی مرجان، آذربایجانی محمدعلی، خواجه لو امیر. اثر عصاره آبی زعفران و تمرین هوازی بر غلظت آنتی اکسیدان های غیرآنزیمی کبدی در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوتوزوسین. تحقیقات در علوم زیستی ورزشی[Internet]. 1391؛2(7):5-16. Available from: https://sid.ir/paper/240497/fa

    IEEE: کپی

    مقصود پیری، مرجان مسلمان حقیقی، محمدعلی آذربایجانی، و امیر خواجه لو، “اثر عصاره آبی زعفران و تمرین هوازی بر غلظت آنتی اکسیدان های غیرآنزیمی کبدی در موش های صحرایی دیابتی شده با استرپتوتوزوسین،” تحقیقات در علوم زیستی ورزشی، vol. 2، no. 7، pp. 5–16، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/240497/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button