مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

768
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

560
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر باکتری های محرک رشد گیاه و قارچ های میکوریزی بر خصوصیات ریشه گندم در سطوح مختلف کود شیمیایی فسفری

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 55

چکیده

 شناختسیستم ریشهبهعنواننیمهپنهانگیاهازاهمیتویژه ایبرخورداراست و گسترش مناسبآن یکیازعواملتأثیرگذاردرتولیدگیاهان زراعیمی باشد. رشدوگسترشریشهدر خاکازاهمیتویژه ایدرتولید گندم می باشد, زیراارتباطگیاهباآبوعناصرغذاییموردنیازو جذبآن هابهطورعمدهازطریقریشهصورت می گیرد. بدین منظور آزمایشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار در سال 1394 اجرا شد. تیمار های آزمایشی شامل رقم گندم در دو سطح (کراس-سبلان و ساجی) و منابع کودی در هشت سطح شامل: 1-عدم مصرف کود شیمیایی فسفر, 2-100 درصد کود شیمیایی فسفر, 3-ا Pseudomonas putida (strain 168), 4-Funeliformis mosseae, 5-P. putida + F. mosseae, 6-P. putidaا+F. mosseae +50 درصد کود شیمیایی فسفر, 7-P. putida +50 درصد کود شیمیایی فسفر و 8-F. mosseae +50درصد کود شیمیایی فسفر بودند. نتایج این پژوهش نشان داد که منابع کودی اثر مثبت و معنی داری بر سیستم ریشه دهی گندم داشت و موجب افزایش معنی دار تعداد ریشه های بذری, گره ای, زیر گره ای, طول ریشه های بذری, گره ای, زیر گره ای, حجم ریشه, طول مخصوص ریشه, تراکم طول ریشه, حجم مخصوص ریشه, تراکم حجم ریشه و چگالی سطح ریشه گردید. در این مطالعه رقم ساجی در F. mosseae +50 درصد کود شیمیایی فسفر دارای بیشترین تعداد و طول ریشه ها (3/13 و 2/397 سانتی متر), تراکم طول ریشه (75/0 سانتی متر طول ریشه بر سانتی متر مکعب خاک), سطح ریشه (3/150 سانتی متر مربع), تراکم حجم ریشه (010/0 گرم وزن تر ریشه بر سانتی متر مکعب حجم خاک) و چگالی سطح ریشه (7/166 سانتی متر مربع بر گرم) و رقم کراس سبلان و تیمار شاهد (عدم مصرف منابع کودی) نیز دارای کمترین خصوصیات ریشه بودند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ناصری، رحیم، براری، مهرشاد، زارع، محمدجواد، خاوازی، کاظم، و طهماسبی، زهرا. (1397). تأثیر باکتری های محرک رشد گیاه و قارچ های میکوریزی بر خصوصیات ریشه گندم در سطوح مختلف کود شیمیایی فسفری. زیست شناسی خاک، 6(2)، 37-55. SID. https://sid.ir/paper/241331/fa

    Vancouver: کپی

    ناصری رحیم، براری مهرشاد، زارع محمدجواد، خاوازی کاظم، طهماسبی زهرا. تأثیر باکتری های محرک رشد گیاه و قارچ های میکوریزی بر خصوصیات ریشه گندم در سطوح مختلف کود شیمیایی فسفری. زیست شناسی خاک[Internet]. 1397؛6(2):37-55. Available from: https://sid.ir/paper/241331/fa

    IEEE: کپی

    رحیم ناصری، مهرشاد براری، محمدجواد زارع، کاظم خاوازی، و زهرا طهماسبی، “تأثیر باکتری های محرک رشد گیاه و قارچ های میکوریزی بر خصوصیات ریشه گندم در سطوح مختلف کود شیمیایی فسفری،” زیست شناسی خاک، vol. 6، no. 2، pp. 37–55، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241331/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button