مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

338
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

550
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر مایه زنی باکتری محرک رشد گیاه و سطوح رطوبتی مختلف بر شکل های شیمیایی کادمیم در خاک پس از برداشت ذرت

صفحات

 صفحه شروع 73 | صفحه پایان 84

چکیده

کادمیم به عنوان یکی از خطرناکترین عناصر برای جانداران شناخته می شود و به دلیل قابلیت دسترسی آسان برای گیاه, یک تهدید بزرگ برای چرخه غذایی محسوب می شود. بمنظور بررسی اثر افزودن کودهای بیولوژیک همچون باکتری محرک رشد گیاه میکروکوکوس یونانیسیس بر شکل های شیمیایی این فلز سنگین در خاک, آزمایشی گلخانه ای بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تیمارها شامل دو سطح باکتری (با و بدون مایه زنی باکتری), چهار سطح کادمیم (شاهد, ١ ٠ , ٢ ٠ , و٤ ٠ میلی گرم در کیلوگرم خاک), و سه سطح رطوبتی مختلف (100, 80, و 65 درصد رطوبت ظرفیت مزرعه) بود. پس از برداشت ذرت, شکل های شیمیایی کادمیم در خاک بررسی گردید. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح کادمیم کاربردی, مقادیر شکل های شیمیایی مختلف کادمیم نیز افزایش یافت. مایه زنی باکتری سبب کاهش شکل های تبادلی, کربناتی, آلی, متصل به اکسیدهای آهن و منگنز شد اما شکل باقیمانده با مایه زنی باکتری افزایش یافت و کادمیم به شکل کم محلول تر تبدیل شد. با کاهش رطوبت خاک, در شرایط بدون مایه زنی شکل های آلی و متصل به اکسیدهای آهن بی شکل کاهش و در شرایط مایه زنی شده شکل های متصل به اکسیدهای آهن بی شکل و منگنز افزایش یافت. بیشترین مقدار نسبی کادمیم مربوط به شکل کربناتی و سپس به ترتیب شکل های باقیمانده > متصل به اکسیدهای منگنز > متصل به اکسیدهای آهن بی شکل > آلی > تبادلی بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    کرمی، شهرزاد، و یثربی، جعفر. (1398). اثر مایه زنی باکتری محرک رشد گیاه و سطوح رطوبتی مختلف بر شکل های شیمیایی کادمیم در خاک پس از برداشت ذرت. زیست شناسی خاک، 7(1 )، 73-84. SID. https://sid.ir/paper/241338/fa

    Vancouver: کپی

    کرمی شهرزاد، یثربی جعفر. اثر مایه زنی باکتری محرک رشد گیاه و سطوح رطوبتی مختلف بر شکل های شیمیایی کادمیم در خاک پس از برداشت ذرت. زیست شناسی خاک[Internet]. 1398؛7(1 ):73-84. Available from: https://sid.ir/paper/241338/fa

    IEEE: کپی

    شهرزاد کرمی، و جعفر یثربی، “اثر مایه زنی باکتری محرک رشد گیاه و سطوح رطوبتی مختلف بر شکل های شیمیایی کادمیم در خاک پس از برداشت ذرت،” زیست شناسی خاک، vol. 7، no. 1 ، pp. 73–84، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241338/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button