مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,541
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

505
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اولویت بندی توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در استان گیلان

صفحات

 صفحه شروع 125 | صفحه پایان 146

چکیده

 با تاسیس و گسترش صنایع فراوری محصولات کشاورزی می توان ضمن کاهش ضایعات محصولات کشاورزی با ایجاد اشتغال باعث افزایش درآمد روستاییان منطقه شد و از مهاجرت آنها به شهرها جلوگیری کرد. برهمین اساس, پژوهش حاضر با هدف مطالعه صنایع تبدیلی استان گیلان و تعیین اولویت ایجاد این صنایع انجام شد. بدین منظور, پس از بررسی شرایط فعلی صنایع تبدیلی روستایی استان و مواد اولیه آنها (محصولات کشاورزی), با استفاده از روش تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و به کارگیری شاخص های نه گانه (شامل: اشتغال, ارزش افزوده, بهره وری, سرمایه بری, کاهش ضایعات, افزایش صادرات, کاهش واردات, حفظ محیط زیست و وجود مواد اولیه در استان), اقدام به اولویت بندی صنایع تبدیلی بخش کشاورزی در استان گیلان شد. این اولویت بندی هم به صورت کلی در 4 گروه اصلی این صنایع (باغی, زراعی, دامی و شیلاتی) و هم به طور جزئی در زیربخش های هرکدام از این 4 گروه اصلی با استفاده از نظر 10 نفر از مطلع ترین کارشناسان استان انجام گرفت. نتایج تحقیق نشان داد اولویت توسعه صنایع تبدیلی استان بر خلاف شرایط موجود به این ترتیب است: باغی, شیلاتی, دامی و زراعی. سه اولویت صنایع تبدیلی بخش باغی به ترتیب, فراوری میوه, تولید و بسته بندی چای و سردخانه و در بخش شیلات, کنسرو ماهی, فراورده های گوشتی ماهی و تولید پودر ماهی و سایر آبزیان تعیین گردید. در بخش دامی, تولید فراورده های لبنی, انواع کشتارگاه و تولید فراورده های گوشتی و غدای آماده به ترتیب در اولویت قرار دارند و سرانجام در بخش زراعی شالی کوبی و بسته بندی برنج, تهیه خوراک آماده دام و طیور و روغن کشی از محصولات زراعی سه اولویت اول را به خود اختصاص دادند. افزایش سرمایه گذاری در صنایع فراوری محصولات باغی, شیلاتی و دامی به ترتیب می تواند در دستیابی به کاهش ضایعات و افزایش اشتغال و افزایش درآمد روستاییان موثر واقع شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری، زهرا، کاووسی، شراره، و طبسی، مجتبی. (1396). اولویت بندی توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در استان گیلان. اقتصاد کشاورزی و توسعه، 25(100 )، 125-146. SID. https://sid.ir/paper/24136/fa

    Vancouver: کپی

    امیری زهرا، کاووسی شراره، طبسی مجتبی. اولویت بندی توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در استان گیلان. اقتصاد کشاورزی و توسعه[Internet]. 1396؛25(100 ):125-146. Available from: https://sid.ir/paper/24136/fa

    IEEE: کپی

    زهرا امیری، شراره کاووسی، و مجتبی طبسی، “اولویت بندی توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی در استان گیلان،” اقتصاد کشاورزی و توسعه، vol. 25، no. 100 ، pp. 125–146، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/24136/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button