مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

854
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

552
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مصرف گوگرد و باکتری های Thiobacillus بر فراهمی برخی عناصر غذایی در خاک هایی با ظرفیت بافری مختلف

صفحات

 صفحه شروع 187 | صفحه پایان 202

چکیده

 در خاک های آهکی علیرغم وجود مقادیر فراوان برخی عناصر نظیر فسفر و عناصر کم مصرف, فرم محلول و قابل جذب آنها اندک بوده و کمبود آنها یکی از عوامل محدود کننده رشد گیاه در این خاک ها محسوب می شود. کارایی مصرف گوگرد در این خاک ها به عوامل متعددی از جمله خاصیت تامپونی خاک و خنثی شدن اسید حاصل از اکسایش گوگرد بستگی دارد, لذا تعیین مناسب ترین مقدار مصرف گوگرد در خاک های آهکی با ظرفیت بافری متفاوت از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در تحقیق حاضر تاثیر سطوح گوگرد و باکتری های Thiobacillus بر فراهمی برخی عناصر غذایی در 4 خاک آهکی با ظرفیت بافری مختلف مورد بررسی قرار گرفت. فاکتورها شامل گوگرد در هفت سطح (مقداری از گوگرد که بتواند با 0, 3.1, 6.25, 12.5, 25, 50 و 100 درصد مواد خنثی شونده خاک واکنش دهد), نوع خاک در چهار سطح (خاک هایی با 8, 14, 22 و 38 درصد کربنات کلسیم معادل) بودند. نتایج نشان داد که اثر سطوح مختلف گوگرد به همراه باکتری Thiobacillus و نوع خاک و نیز اثرات متقابل آنها بر غلظت فسفر, آهن, روی, مس, منگنز و سولفات قابل جذب خاک, در سطح یک درصد معنی دار می باشد. با افزایش سطوح گوگرد تلقیح شده با Thiobacillus, مقدار قابل جذب عناصر غذایی اندازه گیری شده در خاک در مقایسه با تیمار شاهد افزایش یافت. بطوریکه مقدار فسفر, آهن, روی, منگنز, مس و سولفات که در تیمار شاهد به ترتیب 11.4, 2.4 , 2.8, 4.2, 1.4 و 48.5 میلیگرم در کیلوگرم بودند, در سطح آخر گوگرد (مقداری از گوگرد که بتواند با 100 درصد مواد خنثی شونده خاک واکنش دهد(Thiobacillus + به ترتیب به 25.4, 13.1, 3.5, 28.7, 1.8 و 207.2 میلیگرم در کیلوگرم افزایش یافتند. افزایش سولفات خاک در چهار خاک مورد آزمایش بین 140تا 180 میلی گرم در کیلوگرم متغیر بود. بیشترین افزایش قابلیت جذب عناصر کم مصرف در خاک C1(با 8% کربنات کلسیم معادل) در حالیکه بیشترین افزایش قابلیت جذب فسفر خاک C3(با 22% کربنات کلسیم معادل) مشاهده شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملک زاده، طیبه، بشارتی، حسین، و ثواقبی، غلامرضا. (1394). تاثیر مصرف گوگرد و باکتری های Thiobacillus بر فراهمی برخی عناصر غذایی در خاک هایی با ظرفیت بافری مختلف. زیست شناسی خاک، 3(2 )، 187-202. SID. https://sid.ir/paper/241371/fa

    Vancouver: کپی

    ملک زاده طیبه، بشارتی حسین، ثواقبی غلامرضا. تاثیر مصرف گوگرد و باکتری های Thiobacillus بر فراهمی برخی عناصر غذایی در خاک هایی با ظرفیت بافری مختلف. زیست شناسی خاک[Internet]. 1394؛3(2 ):187-202. Available from: https://sid.ir/paper/241371/fa

    IEEE: کپی

    طیبه ملک زاده، حسین بشارتی، و غلامرضا ثواقبی، “تاثیر مصرف گوگرد و باکتری های Thiobacillus بر فراهمی برخی عناصر غذایی در خاک هایی با ظرفیت بافری مختلف،” زیست شناسی خاک، vol. 3، no. 2 ، pp. 187–202، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241371/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button