Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,035
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

540
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات افزودن اسیدهای آلی به جیره های حاوی سطوح مختلف تعادل الکترولیت ها بر عملکرد تولیدی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 60

چکیده

 به منظور بررسی اثرات استفاده از یک منبع اسید آلی در جیره های با سه سطح تعادل الکترولیت جیره بر عملکرد تولیدی, اسیدیته و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی, تعداد 720 قطعه جوجه گوشتی سویه راس 308 (مخلوط دو جنس) به صورت فاکتوریل (2×3) در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 6 تیمار و 4 تکرار در هر تیمار به مدت 40 روز پرورش یافتند.جیره های آزمایشی شامل سه سطح از تعادل الکترولیت جیره (200, 250 و 300 میلی اکی والان در کیلوگرم) با و بدون افزودن اسید آلی بود. اثر تیمارها بر صفات عملکردی, درصد اجزاء لاشه, جمعیت میکروبی سکوم و pH بخش های مختلف دستگاه گوارش در پایان آزمایش اندازه گیری شد. نتایج نشان داد در دوره پایانی و کل دوره خوراک مصرفی جوجه ها در تیمار با تعادل الکترولیت 300 میلی اکی والان در کیلوگرم نسبت به تیمارهای 200 و 250 بیشتر بوده و اختلاف معنی داری داشت (05/0>P) استفاده از مکمل اسید آلی سبب افزایش خوراک مصرفی شد (05/0>P) میانگین افزایش وزن جوجه های تیمار تعادل الکترولیت جیره 300 میلی اکی والان در کیلوگرم در دوره آغازین و رشد نسبت به سایر گروه ها بیشتر بود (05/0>P). گروهی که اسید آلی دریافت کرده بودند در تمام دوره های پرورش افزایش وزن بیشتری نشان دادند (05/0>P). درصد وزنی سنگدان جوجه هایی که از جیره حاوی تعادل الکترولیت جیره 300 میلی اکی والان تغذیه شدند, بیشتر از گروه های دیگر بوده و این اختلاف با جوجه های گروه تعادل الکترولیت جیره 200 میلی اکی والان معنی دار بود (05/0>P). اسید آلی بر درصد ران و پشت و گردن اثر معنی داری نشان داد (05/0>P). اثرات اصلی و متقابل تیمارهای آزمایشی بر ضریب تبدیل خوراک معنی دار نبود. جمعیت انتروکوکوس های سکوم در گروه تعادل الکترولیت جیره 300 میلی اکی والان کاهش نشان داده و با گروه 200 میلی اکی والان اختلاف معنی داری داشت (05/0>P). نتایج این تحقیق نشان داد که استفاده از اسید آلی می تواند میانگین افزایش وزن و خوراک مصرفی جوجه های گوشتی را افزایش دهد, بدون آنکه تاثیری درکاهش جمعیت باکتربایی سکوم داشته و یا موجب تغییر pH دستگاه گوارش جوجه ها گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عیسی زاده، صمد، موسوی، سیدناصر، و طاهرخانی، رضا. (1394). اثرات افزودن اسیدهای آلی به جیره های حاوی سطوح مختلف تعادل الکترولیت ها بر عملکرد تولیدی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی. پژوهش های تولیدات دامی، 6(12 )، 49-60. SID. https://sid.ir/paper/241404/fa

    Vancouver: کپی

    عیسی زاده صمد، موسوی سیدناصر، طاهرخانی رضا. اثرات افزودن اسیدهای آلی به جیره های حاوی سطوح مختلف تعادل الکترولیت ها بر عملکرد تولیدی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1394؛6(12 ):49-60. Available from: https://sid.ir/paper/241404/fa

    IEEE: کپی

    صمد عیسی زاده، سیدناصر موسوی، و رضا طاهرخانی، “اثرات افزودن اسیدهای آلی به جیره های حاوی سطوح مختلف تعادل الکترولیت ها بر عملکرد تولیدی و جمعیت میکروبی دستگاه گوارش جوجه های گوشتی،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 6، no. 12 ، pp. 49–60، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241404/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا