مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,015
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

568
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه روش های آزمایشگاهی و کیسه های نایلونی در برآورد تجزیه پذیری ماده خشک برخی مواد خوراکی

صفحات

 صفحه شروع 98 | صفحه پایان 112

چکیده

 هدف از این پژوهش مقایسه برآورد تجزیه پذیری ماده خشک برخی مواد خوراکی شامل کنجاله سویا, کنجاله کلزا, دانه جو, دانه ذرت, یونجه خشک و ذرت سیلوشده با استفاده از روش های آزمایشگاهی و کیسه های نایلونی بود. روش آزمایشگاهی مورد استفاده شامل مرحله هضم شکمبه ای در روش تعیین آزمایشگاهی قابلیت هضم ماده خشک بود. تفاوت معنی داری بین دو روش از نظر برآورد بخش سریع تجزیه در مورد تمام مواد خوراکی به جز کنجاله کلزا (P=0.07) مشاهده شد. دو روش به لحاظ برآورد فراسنجه کند تجزیه در مورد کنجاله سویا (P=0.0139), دانه جو (P=0.0006), یونجه خشک (P=0.0101) و ذرت سیلوشده (P=0.0070) تفاوت معنی داری با یکدیگر داشتند. بین دو روش در برآورد نرخ تجزیه پذیری مواد خوراکی مورد آزمایش به جز مواد علوفه ای تفاوت معنی داری مشاهده نشد. ولی, همبستگی بالایی بین دو روش از نظر برآورد بخش کند تجزیه (r=0.72), نرخ تجزیه پذیری (r=0.89), پتانسیل تجزیه پذیری (r= 0.98) و تجزیه پذیری موثر مشاهده شد. نتایج نشان داد که تفاوت هایی بین دو روش از نظر برآورد فراسنجه های تجزیه پذیری وجود دارد, ولی ضرایب همبستگی معنی دار در مورد برآورد برخی از فراسنجه های تجزیه پذیری می تواند نشان از کارایی نسبی روش ابداعی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عبدی بنمار، حسین، و سبحانی سنجبد، عبداله. (1393). مقایسه روش های آزمایشگاهی و کیسه های نایلونی در برآورد تجزیه پذیری ماده خشک برخی مواد خوراکی. پژوهش های تولیدات دامی، 5(10)، 98-112. SID. https://sid.ir/paper/241418/fa

    Vancouver: کپی

    عبدی بنمار حسین، سبحانی سنجبد عبداله. مقایسه روش های آزمایشگاهی و کیسه های نایلونی در برآورد تجزیه پذیری ماده خشک برخی مواد خوراکی. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1393؛5(10):98-112. Available from: https://sid.ir/paper/241418/fa

    IEEE: کپی

    حسین عبدی بنمار، و عبداله سبحانی سنجبد، “مقایسه روش های آزمایشگاهی و کیسه های نایلونی در برآورد تجزیه پذیری ماده خشک برخی مواد خوراکی،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 5، no. 10، pp. 98–112، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241418/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button