مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

713
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

606
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر روغن ماهی و عصاره آویشن بر قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و مواد مغذی، فعالیت جویدن و فراسنجه های شکمبه ای بزغاله های مهابادی

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 83

چکیده

 در این پژوهش اثر روغن ماهی و عصاره آویشن بر قابلیت هضم ظاهری ماده خشک, ماده آلی و مواد مغذی, فعالیت جویدن و فراسنجه های شکمبه ای بزغاله های مهابادی مورد بررسی قرار گرفت. برای این منظور 28 راس بزغاله نژاد مهابادی 4 تا 5 ماهه با میانگین وزن اولیه 17.8±2.8 کیلوگرم به طور تصادفی با یکی از 4 جیره: 1) شاهد, 2) مکمل شده با آویشن (0.2 درصد عصاره), 3) مکمل شده با روغن ماهی (2 درصد) و 4) مکمل شده با روغن ماهی (2 درصد) + آویشن (0.2 درصد عصاره) به صورت انفرادی و به مدت 94 روز تغذیه شدند. روغن ماهی قابلیت هضم ظاهری چربی خام را افزایش (P=0.05) و قابلیت هضم ظاهری الیاف نامحلول در شوینده خنثی را کاهش داد (P=0.01). غلظت نیتروژن آمونیاکی شکمبه با مصرف آویشن کاهش یافت (P=0.05). افزودن آویشن به جیره سبب افزایش غلظت استات (P=0.09) و افزایش نسبت استات به پروپیونات (P=0.07) در شکمبه شد. تعداد پروتوزوآی شکمبه به طور معنی داری در تیمار آویشن و تیمار روغن ماهی در مقایسه با تیمار شاهد کاهش یافت (P=0.05). مدت زمان مصرف خوراک (دقیقه در روز) به وسیله تیمارها تغییر نکرد, اما مدت زمان نشخوار توسط تیمار آویشن به طور معنی داری کاهش یافت (P=0.05). نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که مکمل سازی جیره بزغاله های مهابادی با روغن ماهی و آویشن سبب افزایش قابلیت هضم ظاهری چربی و کاهش قابلیت هضم ظاهری الیاف نامحلول در شوینده خنثی و همچنین افزایش میزان استات شکمبه می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گنج خانلو، مهدی، هژبری، امین، زالی، ابوالفضل، امامی، علی، و اکبری افجانی، امیر. (1393). اثر روغن ماهی و عصاره آویشن بر قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و مواد مغذی, فعالیت جویدن و فراسنجه های شکمبه ای بزغاله های مهابادی. پژوهش های تولیدات دامی، 5(10)، 69-83. SID. https://sid.ir/paper/241424/fa

    Vancouver: کپی

    گنج خانلو مهدی، هژبری امین، زالی ابوالفضل، امامی علی، اکبری افجانی امیر. اثر روغن ماهی و عصاره آویشن بر قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و مواد مغذی, فعالیت جویدن و فراسنجه های شکمبه ای بزغاله های مهابادی. پژوهش های تولیدات دامی[Internet]. 1393؛5(10):69-83. Available from: https://sid.ir/paper/241424/fa

    IEEE: کپی

    مهدی گنج خانلو، امین هژبری، ابوالفضل زالی، علی امامی، و امیر اکبری افجانی، “اثر روغن ماهی و عصاره آویشن بر قابلیت هضم ظاهری ماده خشک و مواد مغذی, فعالیت جویدن و فراسنجه های شکمبه ای بزغاله های مهابادی،” پژوهش های تولیدات دامی، vol. 5، no. 10، pp. 69–83، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241424/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button