Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,687
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

640
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

7

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تحلیل بهره وری عوامل تولید در زراعت چغندر قند مطالعه موردی مقایسه مزارع کوچک و بزرگ در شهرستان همدان

صفحات

 صفحه شروع 107 | صفحه پایان 132

چکیده

 رشد فزاینده جمعیت و محدودیت منابع تولید, ضرورت و اهمیت ارتقای بهره وری را بیش از پیش نمایان می سازد. افزایش محصولات کشاورزی از راه افزایش سطح زیر کشت و یا افزایش عملکرد امکان پذیر است. از آنجا که در خصوص افزایش سطح زیر کشت با محدودیت آب, زمین های مرغوب و سایر منابع رو به رو هستیم, بنابراین روش بهینه برای بالا بردن تولید, افزایش عملکرد است. در این زمینه باید بهره وری نهاده های موجود را افزایش داد, لذا اندازه گیری بهره وری و چگونگی تخصیص عوامل تولید از جمله هدفهای این تحقیق به شمار می آید. اطلاعات این پژوهش به کمک پرسشنامه و با روش نمونه گیری سیستماتیک دوره ای تهیه شده است به این منظور داده های مورد نیاز از 95 چغندر کار در سال 1378 از شهرستان همدان, که از مناطق عمده تولید چغندر قند استان به شمار می آید. گردآوری شده است. برای سنجش بهره وری نهاده های مورد استفاده در واحدهای بهره برداری, روش برآورد تابع تولید (تابع چند جمله ای درجه سوم) و تحلیل نهایی به کار رفته است.نتایج این پژوهش نشان می دهد که تعداد دفعات آبیاری در واحدهای نمونه بسیار نزدیک به بهینه اقتصادی و استفاده از نیروی کار و کود حیوانی بیشتر از حد بهینه اقتصادی است. همچنین 76.1 درصد کشاورزان در استفاده از زمین در مرحله سوم تابع تولید قرار دارند.مقایسه کشاورزان کوچک و بزرگ نیز نشان می دهد بهره بردارانی که سطح زیر کشت بیشتری دارند از نهاده های تولید به نحو مطلوب تری استفاده می کنند. در این گروه فقط از نهاده کود فسفاته بیش از میزان بهینه استفاده می شود, به طوری که بهره وری نهایی این عامل در 67.7 درصد نمونه ها منفی است.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

سیدان، سیدمحسن. (1381). تحلیل بهره وری عوامل تولید در زراعت چغندر قند مطالعه موردی مقایسه مزارع کوچک و بزرگ در شهرستان همدان. اقتصاد کشاورزی و توسعه، 10(37)، 107-132. SID. https://sid.ir/paper/24147/fa

Vancouver: کپی

سیدان سیدمحسن. تحلیل بهره وری عوامل تولید در زراعت چغندر قند مطالعه موردی مقایسه مزارع کوچک و بزرگ در شهرستان همدان. اقتصاد کشاورزی و توسعه[Internet]. 1381؛10(37):107-132. Available from: https://sid.ir/paper/24147/fa

IEEE: کپی

سیدمحسن سیدان، “تحلیل بهره وری عوامل تولید در زراعت چغندر قند مطالعه موردی مقایسه مزارع کوچک و بزرگ در شهرستان همدان،” اقتصاد کشاورزی و توسعه، vol. 10، no. 37، pp. 107–132، 1381، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/24147/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا