مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,699
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

621
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی ارجحیت غذایی ماهی قزل آلای خال قرمز در رودخانه شفارود استان گیلان

صفحات

 صفحه شروع 69 | صفحه پایان 78

چکیده

قزل آلای خال قرمز جمعیتی آسیب پذیر از ماهی آزاد دریای خزر بوده ولی در اغلب آبهای شیرین حوزه ایرانی دریای خزر انتشار دارد و در رودخانه شفارود نیز, این ماهی دارای فراوانی مناسبی در مناطق بالادست است. این بررسی با هدف آشنایی از خصوصیات زیست شناختی تغذیه قزل آلای خال قرمز و از زمستان 1388 تا پاییز 1389 انجام و از دستگاه الکتروشوکر و تور پرتابی جهت صید ماهیان استفاده شد. ماهیان مورد بررسی دارای اوزان 7.57 تا 78.4 (26.56 ± 14.7) گرم, طول کل 89 تا 192 (میانگین 128.43 ± 21.8) میلیمتر و سن +0 تا +4 (میانگین 2.15 ± 0.8 سال) بودند.میانگین های شاخص طول نسبی لوله گوارش (RLG) 0.85 ± 0.10, شاخص پری لوله گوارشGSI) ) 6.08 ± 3.5 و شاخص شدت تغذیه (IF) در آنها 195.45 ± 157.4) برآورد و شاخص تهی بودن لوله گوارش (CV) صفر (0) تعیین گردید. در لوله گوارش قزل آلای خال قرمز شفارود 31 خانواده از 14 راسته شامل کرمهای کم تار (Lambricidae و Lumbriculidae), ناجورپایان (Gammaridae), جورپایان (Asellidae), عنکبوت های آبی (Hygrobatidae), هزارپایان (Myriapoda), حشرات قاب بال (Dytiscidae و Elmidae), دوبالان (Blephariceridae, Chironomidae, Empididae, Simuliidae, Stratiomyidae, Tabanidae و Tipulidae), یکروزه ها (Baetidae, Ephemeridae و Heptagenidae), پرده بالان (Formicidae), مگالوپترا (Sialidae), سنجاقک ها (Agrionidae), بهاره ها (Leucteridae, Nemouridae, Perlidae و Taeniopterygidae), بال موداران (Hydropsychidae, Lepidostomatidae, Limnephilidae, Philopotamidae و Rhyacophilidae) و نیم بالان جداسازی گردید و لذا این ماهی در منطقه مطالعاتی, گونه ای وسیع خوار و گوشتخوار محسوب می گردد. بررسی فراوانی مشاهدات طعمه ها نشان داد که در لوله گوارش قزل آلای خال قرمز در زمستان دوبالان و یکروزه ها, در بهار, دوبالان, یکروزه ها و بال موداران, در تابستان, دوبالان, یکروزه ها, بال موداران, بهاره ها و پرده بالان و در پاییز, دوبالان و یکروزه ها بعنوان غذای اصلی مصرف شده که در سنین مختلف نیز تغییرات دیده می شود و در کل, دوبالان (97.9 درصد), یکروزه ها (83.3 درصد), بهاره ها (52.1 درصد) و بال موداران (52.1 درصد) بعنوان غذای اصلی و سایر اقلام غذایی بعنوان غذای ثانویه (فرعی) یا اتفاقی (تصادفی) مصرف شده اند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صلواتیان، سیدمحمد، عباسی، کیوان، پورغلامی مقدم، اکبر، و عبداله پوربی ریا، حمید. (1395). بررسی ارجحیت غذایی ماهی قزل آلای خال قرمز در رودخانه شفارود استان گیلان. علوم تکثیر و آبزی پروری، 4(10 )، 69-78. SID. https://sid.ir/paper/241596/fa

    Vancouver: کپی

    صلواتیان سیدمحمد، عباسی کیوان، پورغلامی مقدم اکبر، عبداله پوربی ریا حمید. بررسی ارجحیت غذایی ماهی قزل آلای خال قرمز در رودخانه شفارود استان گیلان. علوم تکثیر و آبزی پروری[Internet]. 1395؛4(10 ):69-78. Available from: https://sid.ir/paper/241596/fa

    IEEE: کپی

    سیدمحمد صلواتیان، کیوان عباسی، اکبر پورغلامی مقدم، و حمید عبداله پوربی ریا، “بررسی ارجحیت غذایی ماهی قزل آلای خال قرمز در رودخانه شفارود استان گیلان،” علوم تکثیر و آبزی پروری، vol. 4، no. 10 ، pp. 69–78، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241596/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button