مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

843
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

609
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه آنالیزلاشه و پروفایل اسیدهای چرب بین قزل آلای رنگین کمان رودخانه ای، پرورشی (Oncorhynchus mykiss) و قزل آلای خال قرمز (Salmo trutta fario) در رودخانه هراز

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 44

کلیدواژه

قزل آلای رنگین کمان پرورشی (Oncorhynclus my kiss)Q1
قزل آلای خال قرمز (Salmo trutta fario)Q2

چکیده

 تحقیق حاضر با هدف تعیین ترکیب شیمیایی و پروفایل اسید های چرب بافت عضلانی سه گروه از آزاد ماهیان رودخانه ای و پرورشی شامل قزل آلای رنگین کمان رودخانه ای و پرورشی (Oncorhynchus mykiss) و قزل آلای خال قرمز (Salmo trutta fario) انجام شد. در مجموع 9 عدد ماهی قزل آلای رنگین کمان رودخانه ای, خال قرمز و قزل آلای پرورشی از محدوده رودخانه هراز نمونه برداری شد. نمونه ها به حالت منجمد به آزمایشگاه منتقل, زیست سنجی سپس ترکیبات لاشه و پروفایل اسیدهای چرب با سه تکرار اندازه گیری شدند. مطابق با نتایج زیست سنجی و آنالیز لاشه (خاکستر, رطوبت, پروتئین و چربی) اختلاف معنا داری بین سه گروه مشاهده نشد (0.05<P). بیشترین مقدار اسید چرب اشباع24.80±0.787 (SFA) , تک غیر اشباع (MUFA) 1.638±48.03 و چند غیر اشباع 45.95±4.916 (PUFA) به ترتیب در ماهی قزل آلای رودخانه ای, خال قرمز و پرورشی دیده شد که تفاوت معنی داری بین سه گروه وجود داشت (0.05>P).اما در میزان امگا 3 (w-3), امگا 6 (w-6), ایکوزاپنتائنوئیک اسید (EPA) و دوکوزا هگزانوئیک اسید (DHA) بین گروه ها اختلاف معنی داری دیده نشد (0.05<P). همچنین نسبت w-3/w-6 در تمام گونه ها از یک بیشتر بود.بیشترین نسبت w-3/w-6 به ترتیب در قزل آلا پرورشی (0.625±3.30), قزل آلا خال قرمز (0.458±2.44) و قزل آلا رودخانه ای (0.706±2.36) مشاهده شد. در هر سه گروه مورد مطالعه, نسبت w-3/w-6 از مقدار توصیه شده متخصصان تغذیه بیشتر بود. بر اساس نتایج, قزل آلای رنگین کمان رودخانه ای, پرورشی و خال قرمز از نظر ارزش غذایی بسیار غنی هستند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فلاح، نیلوفر، نوروزی، مهرنوش، و محمدی فوتمی، تقی. (1396). مقایسه آنالیزلاشه و پروفایل اسیدهای چرب بین قزل آلای رنگین کمان رودخانه ای, پرورشی (Oncorhynchus mykiss) و قزل آلای خال قرمز (Salmo trutta fario) در رودخانه هراز. علوم تکثیر و آبزی پروری، 5(14 )، 31-44. SID. https://sid.ir/paper/241610/fa

    Vancouver: کپی

    فلاح نیلوفر، نوروزی مهرنوش، محمدی فوتمی تقی. مقایسه آنالیزلاشه و پروفایل اسیدهای چرب بین قزل آلای رنگین کمان رودخانه ای, پرورشی (Oncorhynchus mykiss) و قزل آلای خال قرمز (Salmo trutta fario) در رودخانه هراز. علوم تکثیر و آبزی پروری[Internet]. 1396؛5(14 ):31-44. Available from: https://sid.ir/paper/241610/fa

    IEEE: کپی

    نیلوفر فلاح، مهرنوش نوروزی، و تقی محمدی فوتمی، “مقایسه آنالیزلاشه و پروفایل اسیدهای چرب بین قزل آلای رنگین کمان رودخانه ای, پرورشی (Oncorhynchus mykiss) و قزل آلای خال قرمز (Salmo trutta fario) در رودخانه هراز،” علوم تکثیر و آبزی پروری، vol. 5، no. 14 ، pp. 31–44، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/241610/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button