مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,399
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

496
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تأثیر درجه حرارت آب بر مدت زمان دوره تخم گشایی، شروع تغذیه خارجی، کارایی رشد و بازماندگی لارو ماهی سیچلاید گورخری (Cichlasoma nigrofasciatum)

صفحات

 صفحه شروع 91 | صفحه پایان 103

چکیده

 این آزمایش به منظور بررسی اثر درجه حرارت آب بر طول دوره انکوباسیون, زمان شروع تغذیه خارجی, میزان رشد و بازماندگی لاروهای سیچلاید گورخری با دو تکرار انجام شد. آزمایش ها در چهار گروه ماهیان مولد A, B, C وD با چهار تیمار دمایی 24-22 درجه سانتی گراد, 26-24 درجه سانتی گراد, 28-26 درجه سانتی گراد و30-28 درجه سانتی گراد و با دو تکرار انجام پذیرفت. پس از تخم ریزی مولدین تا شش ساعت در آکواریوم ها نگه داشته شده و شمارش تعداد کل تخم ها تا 12 ساعت پس از مشاهده اولین لاروهای جنبنده به کمک یک دوربین عکسبرداری دیجیتال ادامه یافت تا تعداد نهایی لاروهای جنبنده مشخص گردد. پرورش لاروها به مدت چهار ماه ادامه یافت و در پایان داده های به دست آمده مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد اگرچه بیشترین درصد افزایش وزن, درصد رشد روزانه و نرخ رشد ویژه مربوط به بالاترین تیمار دمایی(گروه D) بود, اما بیشترین درصد تخم گشایی و میزان بازماندگی لاروها در ماهیان گروه C با تیمار دمایی 28-26 درجه سانتی گراد مشاهده شد. بنابراین دما تأثیر بسیار مهمی بر مدت زمان تخم گشایی, مدت زمان جذب کیسه زرده, فاکتورهای رشد و بازماندگی لاروهای سیچلاید گورخری داشته است. به صورتی که افزایش دما سبب افزایش رشد و کاهش مدت زمان تخم گشایی و شروع تغذیه خارجی گردید. نتایج بررسی آماری نشان داد بین دما و طول دوره تخم گشایی و دما و مدت زمان جذب کیسه زرده و دما و کارایی رشد و دما و بازماندگی لاروها رابطه معنی داری وجود دارد. سریع ترین آغاز تغذیه خارجی مربوط به گروه A, بالاترین درصد تخم گشایی, کمترین میزان فساد تخم و بالاترین درصد بازماندگی لاروها در انتهای دوره مربوط به گروه Cبود. بدین ترتیب با توجه به اینکه بیشترین درصد تخم گشایی لاروها, کمترین میزان فساد تخم ها و بالاترین میزان بقا و ماندگاری لاروها در دمای 28-26 اتفاق افتاد بنظر می رسد بهترین دما برای تکثیر ماهی سیچلاید گورخری این دما می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    گلچین منشادی، علیرضا، شعاع، جمشید، و ترحمی، محمد. (1398). تأثیر درجه حرارت آب بر مدت زمان دوره تخم گشایی, شروع تغذیه خارجی, کارایی رشد و بازماندگی لارو ماهی سیچلاید گورخری (Cichlasoma nigrofasciatum). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 13(3 )، 91-103. SID. https://sid.ir/paper/242035/fa

    Vancouver: کپی

    گلچین منشادی علیرضا، شعاع جمشید، ترحمی محمد. تأثیر درجه حرارت آب بر مدت زمان دوره تخم گشایی, شروع تغذیه خارجی, کارایی رشد و بازماندگی لارو ماهی سیچلاید گورخری (Cichlasoma nigrofasciatum). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1398؛13(3 ):91-103. Available from: https://sid.ir/paper/242035/fa

    IEEE: کپی

    علیرضا گلچین منشادی، جمشید شعاع، و محمد ترحمی، “تأثیر درجه حرارت آب بر مدت زمان دوره تخم گشایی, شروع تغذیه خارجی, کارایی رشد و بازماندگی لارو ماهی سیچلاید گورخری (Cichlasoma nigrofasciatum)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 13، no. 3 ، pp. 91–103، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242035/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا