مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

743
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

615
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی و سرمی خون ماهیان قزل آلای رنگین کمان فاقد و واجد عفونت باکتریایی (در مزارع پرورشی استان مازندران)

صفحات

 صفحه شروع 17 | صفحه پایان 23

چکیده

 ماهی قزل آلای رنگین کمان تنها گونه از آزاد ماهیان است که در مزارع کشور پرورش داده می شود و میزان تولید ماهی قزل آلای رنگین کمان در استان مازندران قابل توجه می باشد. امروزه میزان شیوع بیماری های مختلف در مزارع ماهی قزل آلای رنگین کمان در حال افزایش است. از این رو در سال 1387 به بررسی برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی و سرمی ماهیان قزل آلای رنگین کمان فاقد و واجد عفونت باکتریایی در مزارع پرورشی استان مازندران پرداخته شد. بدین منظور 18 مزرعه تکثیر و پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان برای نمونه برداری انتخاب گردید. ماهیان ابتدا زیست سنجی و سپس خونگیری از آن ها انجام شد و از کلیه آن ها در محیط کشت Blood agare و TSA نمونه برداری و کشت داده شد. سرم خون ماهیان پس ازسانتریفوژ جداسازی گردید و فاکتورهای آلبومین, پروتئین تام, C3,C4  و IgM و نیز آنزیم های SGOT و SGPT مورد سنجش قرار گرفتتند. نتایج نشان داد که از تعداد کل ماهیان, کشت باکتریایی در 60.5% موارد مثبت و در 39.5% منفی بود. در بین فاکتورهای سرمی و بیوشیمیایی میانگین مقادیر پروتئین تام, آلبومین و آنزیم SGOT در ماهیان فاقد عفونت باکتریایی به طور معنی داری بیشتر از ماهیان واجد عفونت باکتریایی بوده, اختلاف ها از نظر آماری معنی دار بودند (p<0.05). میانگین C4 و آنزیم SGPT در ماهیان فاقد عفونت بیشتر از ماهیان واجد عفونت بود ولی از نظر آماری این اختلاف نیز معنی دار نبود (p>0.05). میانگین IgM تام و C3 در ماهیان واجد عفونت باکتریایی بیشتر از ماهیان فاقد عفونت بود لیکن این اختلاف معنی دار نبود (p<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خارا، حسین، محمدزاده، ولی اله، قیاسی، مریم، و رهبر، مینا. (1392). بررسی برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی و سرمی خون ماهیان قزل آلای رنگین کمان فاقد و واجد عفونت باکتریایی (در مزارع پرورشی استان مازندران). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 7(2)، 17-23. SID. https://sid.ir/paper/242041/fa

    Vancouver: کپی

    خارا حسین، محمدزاده ولی اله، قیاسی مریم، رهبر مینا. بررسی برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی و سرمی خون ماهیان قزل آلای رنگین کمان فاقد و واجد عفونت باکتریایی (در مزارع پرورشی استان مازندران). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1392؛7(2):17-23. Available from: https://sid.ir/paper/242041/fa

    IEEE: کپی

    حسین خارا، ولی اله محمدزاده، مریم قیاسی، و مینا رهبر، “بررسی برخی از فاکتورهای بیوشیمیایی و سرمی خون ماهیان قزل آلای رنگین کمان فاقد و واجد عفونت باکتریایی (در مزارع پرورشی استان مازندران)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 7، no. 2، pp. 17–23، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242041/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button