مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

791
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ضد باکتریایی بخش های مختلف توتیای دریایی خلیج فارس

صفحات

 صفحه شروع 29 | صفحه پایان 40

چکیده

 در مطالعه ی حاضر, اثرات ضد باکتریایی اجزای مختلف (گنادها, پوسته, خارها و بخش دهانی) توتیای دریایی Echinometra mathaei حاضر در خلیج فارس مورد بررسی قرار گرفته است. بدلیل ویژگی های بیماری زایی و میزان شیوع که باکتری های گرم منفی مانند Escherichia coli و Pseudomonas aeruginosa و باکتری های گرم مثبت نظیر Staphylococcus aureus و Basillus subtilis دارند, از این میکروارگانیسم ها جهت سنجش تاثیرات باکتری کشی این عصاره ها, استفاده شده است. توتیای دریایی از سواحل خلیج فارس جمع آوری و پس از کالبدشکافی, از اندام های مختلف آن ها توسط سه حلال سدیم بافرفسفات, اتانول و استونیتریل عصاره گیری به عمل آمد. فعالیت ضدباکتریایی عصاره ها, با استفاده از روش انتشار چاهکی, در دو غلظت 1500 mg/well و 600, مورد ارزیابی قرار گرفت. فعالیت ضدباکتریایی در عصاره های پوسته و گناد مشاهده شد. عصاره ی بخش دهانی و خار در همه ی تست ها فاقد فعالیت ضد باکتریایی بود. این ارزیابی ها نشان داد که عصاره های استونیتریلی و اتانولی گناد دارای فعالیت باکتری کشی در مقابل سویه E. coli می باشند. در مورد سویه B. subtilis, عصاره های اتانولی, استونیتریلی و بافرفسفاتی گناد و همچنین عصاره های اتانولی و استونیتریلی پوسته فعالیت ضد باکتریایی نشان دادند. همچنین عصاره های استونیتریلی و اتانولی گناد فعالیت باکتری کشی در مقابل سویه P. aeruginosa داشتند. در مورد سویه S. aureus نیز عصاره های استونیتریلی و اتانولی گناد فعالیت ضد باکتریایی نشان دادند. با توجه به نتایج, پیشنهاد می گردد که بخش پوسته و گناد توتیای دریایی جهت استخراج و تخلیص ترکیبات تاثیر بیش تری دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    راهی، سیما، حیدری، بهروز، و رسا، مهدی. (1396). اثرات ضد باکتریایی بخش های مختلف توتیای دریایی خلیج فارس. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 11(3 )، 29-40. SID. https://sid.ir/paper/242077/fa

    Vancouver: کپی

    راهی سیما، حیدری بهروز، رسا مهدی. اثرات ضد باکتریایی بخش های مختلف توتیای دریایی خلیج فارس. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1396؛11(3 ):29-40. Available from: https://sid.ir/paper/242077/fa

    IEEE: کپی

    سیما راهی، بهروز حیدری، و مهدی رسا، “اثرات ضد باکتریایی بخش های مختلف توتیای دریایی خلیج فارس،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 11، no. 3 ، pp. 29–40، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242077/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button