مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

981
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر کشت تلفیقی برنج و ماهی بر وضعیت دسترسی به عناصر غذایی خاک، جذب عناصر و عملکرد برنج در اراضی شالیزاری استان گیلان

صفحات

 صفحه شروع 11 | صفحه پایان 18

چکیده

 به منظور بررسی اثر کشت تلفیقی برنج و ماهی بر عملکرد برنج و غلظت قابل جذب عناصر غذایی, آزمایشی در نه مزرعه در سال زراعی 1391 در شهرستان های آستانه اشرفیه, تالش و اسالم در استان گیلان انجام شد. بعد از آماده سازی زمین و انتقال نشا ها به زمین و زمانی که ارتفاع آب به 15 سانتی متر رسید اقدام به رها سازی بچه ماهی ها در مزرعه شد. کشت و کار مزارع توسط کشاورزان و تحت شرایط محلی انجام شد. در مزارع, یک کرت به ابعاد 100 متر مربع به عنوان کرت شاهد در نظر گرفته شد (از ورود ماهی به کرت شاهد جلوگیری به عمل آمد). نمونه برداری در هنگام برداشت محصول برنج از خاک و گیاه انجام شد. وزن خشک اندام هوایی, ارتفاع و عملکرد دانه اندازه گیری شد. غلظت قابل جذب عناصر غذایی نیتروژن, فسفر و پتاسیم و مقدار جذب آنها توسط گیاه اندازه گیری گردید. نتایج آزمون t نشان داد که افزایش معنی دار غلظت ازت, فسفر, پتاسیم قابل جذب خاک در شرایط پرورش توأم ماهی و برنج نسبت به شاهد در سطح 5% خطا وجود داشت. عملکرد گیاه نسبت به شاهد افزایش نشان داد و مقدار جذب عناصر نیتروژن, فسفر و پتاسیم توسط برنج در تیمار های کشت توأم برنج و ماهی نسبت به شاهد افزایش معنی دار نشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، مسعود، محمدی ترکاشوند، علی، و معزاردلان، محمد. (1394). اثر کشت تلفیقی برنج و ماهی بر وضعیت دسترسی به عناصر غذایی خاک, جذب عناصر و عملکرد برنج در اراضی شالیزاری استان گیلان. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 9(3)، 11-18. SID. https://sid.ir/paper/242105/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی مسعود، محمدی ترکاشوند علی، معزاردلان محمد. اثر کشت تلفیقی برنج و ماهی بر وضعیت دسترسی به عناصر غذایی خاک, جذب عناصر و عملکرد برنج در اراضی شالیزاری استان گیلان. توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1394؛9(3):11-18. Available from: https://sid.ir/paper/242105/fa

    IEEE: کپی

    مسعود ابراهیمی، علی محمدی ترکاشوند، و محمد معزاردلان، “اثر کشت تلفیقی برنج و ماهی بر وضعیت دسترسی به عناصر غذایی خاک, جذب عناصر و عملکرد برنج در اراضی شالیزاری استان گیلان،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 9، no. 3، pp. 11–18، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242105/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button