مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

676
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

570
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه کرفس کوهی (Kelussia odoratissima) با آنتی بیوتیک های رایج مصرفی در پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 36

چکیده

 گیاهان به دلیل عوارض جانبی کمتر می توانند به عنوان یک جانشین مناسب دارو های شیمیایی ازجمله آنتی بیوتیک ها در نظر گرفته شوند باشند. گیاه کرفس کوهی یکی از گیاهان تغذیه ای, مرتعی و بومی ایران همراه با اثرات ضد باکتریایی است. مطالعه حاضر باهدف مقایسه اثر ضد باکتریایی عصاره اتانولی گیاه کرفس کوهی با آنتی بیوتیک های اریترومایسین و آنروفلوکساسین علیه 4 جدایه استرپتوکوکوس اینیایی جداسازی شده از ماهی قزل آلای رنگین کمان انجام شد. بدین منظور ابتدا تیمارها با سه تکرار در غلظت های مختلف 100, 50, 25, 12.5 و 6.25 میکروگرم بر میکرو لیتر عصاره طراحی گردید. سپس برای تعیین قدرت ضد باکتریایی عصاره ها از روش چاهک گذاری (Well Diffusion) استفاده گردید و با قرار دادن دیسک های آنتی بیوتیک اریترومایسین و آنروفلوکساسین در محیط کشت مولر هینتون حاوی باکتری قطر هاله عدم رشد باکتری اندازه گیری شد. اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آنالیز واریانس یک طرفه و در سطح معنی داری p£0.05 مورد تجزیه وتحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج مطالعه نشان داد که عصاره اتانولی کرفس کوهی در غلظت های 6.25 و 12.5 میکروگرم بر میکرو لیتر هیچ اثری بر باکتری های موردمطالعه نداشت. همچنین در باکتری های 3 و 4 علاوه بر غلظت های 6.25 و 12.5 در غلظت های 25 میکروگرم بر میکرو لیتر عصاره کرفس نیز هاله عدم رشد مشاهده نشد. بیشترین قطر هاله عدم رشد به ترتیب در باکتری های 1, 2, 4, 3 با میانگین قطر هاله عدم رشد, 19.33, 19.33, 18.67 و 15.33 میلی متر اندازه گیری شد که اختلاف معناداری رابین غلظت های مختلف نشان داد (p<0.05).

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیرعلی خیرآبادی، اسماعیل، سلطانی نژاد، زهرا، نعمت الهی، امین، و نیکوخواه، فرزانه. (1397). مقایسه اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه کرفس کوهی (Kelussia odoratissima) با آنتی بیوتیک های رایج مصرفی در پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، 12(2 )، 27-36. SID. https://sid.ir/paper/242113/fa

    Vancouver: کپی

    پیرعلی خیرآبادی اسماعیل، سلطانی نژاد زهرا، نعمت الهی امین، نیکوخواه فرزانه. مقایسه اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه کرفس کوهی (Kelussia odoratissima) با آنتی بیوتیک های رایج مصرفی در پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss). توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)[Internet]. 1397؛12(2 ):27-36. Available from: https://sid.ir/paper/242113/fa

    IEEE: کپی

    اسماعیل پیرعلی خیرآبادی، زهرا سلطانی نژاد، امین نعمت الهی، و فرزانه نیکوخواه، “مقایسه اثر ضد باکتریایی عصاره گیاه کرفس کوهی (Kelussia odoratissima) با آنتی بیوتیک های رایج مصرفی در پرورش ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss)،” توسعه آبزی پروری (علوم زیستی)، vol. 12، no. 2 ، pp. 27–36، 1397، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242113/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button