مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

822
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

539
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات ضد میکروبی و فیتوشیمیایی عصاره های آلی گیاه بومی Capsicum annuum بر روی ایزوله Erwinia carotovora جداشده از گوجه فرنگی

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 109

چکیده

 بیماری های باکتریایی گیاهان میوه دار باعث آسیب های زیادی در سرتا سر جهان می شوند. به منظور مدیریت بیماری های گیاهی, مواد شیمیایی مختلفی در تمام دنیا مورد استفاده قرار می گیرند. این مواد در بافت های حیوانی تجمع پیدا کرده و باعث به خطر انداختن سلامت انسانی می شوند. گیاهان به عنوان مخزنی از مواد شیمیایی درمانی موثر می توانند منابع با ارزشی از آفت کش های طبیعی تلقی گردند. گونه های گیاهی مختلف برای کنترل میکروارگانیسم های پاتوژن گیاهی مهم هستند. در میان تمام عصاره های بدست آمده تنها عصاره های برگ و میوه می توانند در مقابل باکتری های گرم منفی فعالیت بیشتری نشان دهند. جنس Capsicum annuum متعلق به خانواده Solanaceae می باشد و انواع مختلفی از فلفل (chili papper) را شامل می شود. در مطالعه حاضر فعالیت ضد باکتریایی عصاره های الکلی هگزان, استات اتیل, کلروفرم, پترولیوم اتر, اتانول و متانول میوه گونه ای از فلفل (Capsicum annuum) در مقابل ایزوله E. carotovora با استفاده از روش انتشار دیسک در آگار در مقایسه با آنتی بیوتیک های منتخب در شرایط آزمایشگاهی بررسی شده است. عصاره ها فعالیت های ضد باکتریایی را در محدوده مهاری رشد 18-12 میلی متر نشان دادند. محدوده حداقل غلظت ممانعت کننده (MIC) بدست آمده از عصاره های این گیاه بین 0.031-0.033 میلی گرم در میلی لیتر متعاقب روش رقت در آبگوشت نشان داده شد. این مقادیر برای MBC در محدوده غلظتی 0.53-0.73 میلی گرم در میلی لیتر بود. غربالگری فیتوشیمیایی حضورساپونین, ترکیبات فنلی, تانن, آلکالوئید و فلاونوئید را در حلال های مختلف نشان داد. توانایی عصاره های میوه این گونه گیاهی جهت مهار رشد Erwinia نشان دهنده پتانسیل ضد باکتریایی آن می باشد که ممکن است بتوان از آن در کنترل بیولوژیکی دیگر پاتوژن ها استفاده کرد. نتایج به دست آمده, نشان داد که عصاره های اتانولی و متانولی Capsicum annuum افق قابل توجهی در وسعت بخشیدن به فعالیت های داروهای گیاهی ضد میکروبی دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بهفروزی، الناز، عیسی زاده، خسرو، خوش خلق پهلویانی، محمدرضامجید، و ابراهیمی، محمدعلی. (1391). بررسی اثرات ضد میکروبی و فیتوشیمیایی عصاره های آلی گیاه بومی Capsicum annuum بر روی ایزوله Erwinia carotovora جداشده از گوجه فرنگی. زیست فناوری میکروارگانیسم های محیطی (علوم زیستی)، 6(1)، 1-109. SID. https://sid.ir/paper/242206/fa

    Vancouver: کپی

    بهفروزی الناز، عیسی زاده خسرو، خوش خلق پهلویانی محمدرضامجید، ابراهیمی محمدعلی. بررسی اثرات ضد میکروبی و فیتوشیمیایی عصاره های آلی گیاه بومی Capsicum annuum بر روی ایزوله Erwinia carotovora جداشده از گوجه فرنگی. زیست فناوری میکروارگانیسم های محیطی (علوم زیستی)[Internet]. 1391؛6(1):1-109. Available from: https://sid.ir/paper/242206/fa

    IEEE: کپی

    الناز بهفروزی، خسرو عیسی زاده، محمدرضامجید خوش خلق پهلویانی، و محمدعلی ابراهیمی، “بررسی اثرات ضد میکروبی و فیتوشیمیایی عصاره های آلی گیاه بومی Capsicum annuum بر روی ایزوله Erwinia carotovora جداشده از گوجه فرنگی،” زیست فناوری میکروارگانیسم های محیطی (علوم زیستی)، vol. 6، no. 1، pp. 1–109، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242206/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button