مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,165
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

2,388
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

رفتارهای تغذیه ای مرتبط با سرطان معده (رفتارهای تغذیه ای)

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 94

چکیده

 زمینه و هدف: تدوین برنامه آموزشی درباره پیشگیری از بیمارهای شایع مانند سرطان از ضرورت های بهداشتی می باشد. مطالعه حاضر با هدف بررسی تاثیر برنامه آموزش رفتارهای تغذیه ای مرتبط با سرطان معده در زنان شاغل متاهل شهر اصفهان در 1391 انجام شد.مواد و روش ها: مطالعه حاضر پژوهش مداخله ای نیمه تجربی است. جامعه پژوهش 72 زن متاهل شاغل شهر اصفهان بودند. نمونه ها به صورت تصادفی به دو گروه آزمون و کنترل و هر کدام 36 نفر تقسیم شدند. معیارهای ورود افراد به مطالعه عبارت بودند از: داشتن ملیت ایرانی, زنان شاغل, متاهل, باسواد, حداقل سن 20 سال و ساکن شهر اصفهان. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای با آلفاکرونباخ 0.81 بود. بر اساس نتایج پیش آزمون بسته آموزشی تغذیه ای متناسب نیازهای اموزشی نمونه ها طراحی شد. مداخله آموزشی برای گروه آزمون در طی 6 هفته و در قالب 6 جلسه آموزشی 45 دقیقه ای انجام گردید. سپس بلافاصله و 3 ماه پس از مداخله آموزشی در هر دو گروه آزمون و کنترل اطلاعات دوباره گردآوری و با استفاده از آزمون تی مستقل در سطح آلفای 0.05 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. این پژوهش در کمیته اخلاق پزشکی دانشگاه تربیت مدرس تائید شد.یافته ها: میانگین سن گروه آزمون 33.12 و گروه کنترل 33.22 بود و اختلاف معناداری (p³0.001) در گروه آزمون و کنترل در میانگین نمرات آگاهی (89.72 در برابر 36.85), نگرش (69.50 در برابر 34.98) و عملکرد (75.63 در برابر 40.22) بعد از مداخله بوجود آمد.نتیجه گیری: یافته ها اثربخشی تدوین بسته آموزشی تغذیه را بر افزایش آگاهی, نگرش و عملکرد زنان شاغل در مورد رفتارهای تغذیه ای مرتبط با سرطان معده رانشان داد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    کثیری، کیانا، امین شکروی، فرخنده، و شهنازی، حسین. (1394). رفتارهای تغذیه ای مرتبط با سرطان معده (رفتارهای تغذیه ای). آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران، 3(2)، 83-94. SID. https://sid.ir/paper/242451/fa

    Vancouver: کپی

    کثیری کیانا، امین شکروی فرخنده، شهنازی حسین. رفتارهای تغذیه ای مرتبط با سرطان معده (رفتارهای تغذیه ای). آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران[Internet]. 1394؛3(2):83-94. Available from: https://sid.ir/paper/242451/fa

    IEEE: کپی

    کیانا کثیری، فرخنده امین شکروی، و حسین شهنازی، “رفتارهای تغذیه ای مرتبط با سرطان معده (رفتارهای تغذیه ای)،” آموزش بهداشت و ارتقای سلامت ایران، vol. 3، no. 2، pp. 83–94، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242451/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button