مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

492
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر محیط های غذایی طبیعی روی میزان تولید و زنده مانی اسپور و بلاستوسپورهای قارچ Metarhizium anisopliae

صفحات

 صفحه شروع 94 | صفحه پایان 104

چکیده

 در این تحقیق میزان تولید و جوانه زنی اسپور و بلاستوسپورهای قارچ Metarhizium anisopliae که روی بذرهای مختلف تولید شده بودند, مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش ها به صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی که دارای 9 تیمار در سه تکرار بودند, انجام شد. نتایج اختلاف معنی داری را بین تعداد کنیدی تولید شده, دو هفته پس از کشت نشان داد (F= 4. 66, df= 7, 16, p<0. 01). بیشترین میانگین تولید محصول به میزان 108×1/3 و 108×3 کنیدی/گرم متعلق به آرد برنج و محیط کشت SDA (شاهد) بود. کمترین میانگین تولید محصول به میزان 106×4 کنیدی/گرم متعلق به سبوس گندم بود. همچنین اختلاف معنی داری بین میزان تولید بلاستوسپور بعد از 4 روز کشت در محیط های مایع مشاهده شد (F= 2. 57, df=8, 18, p<0. 05). بیشترین و کمترین میزان تولید بلاستوسپور به میزان 108×1/6 و 108×5/4 در هر میلی لیتر به ترتیب متعلق به عصاره ی سبوس گندم+سبوس برنج+مخمر و سبوس برنج+مخمر بودند. تجزیه ی واریانس برای تیمارهای مواد افزودنی شیمیایی و عناصر غذایی که در محیط های کشت مایع اضافه شده بودند نشان داد که اختلاف معنی داری بین تیمارها وجود دارد (F=5. 02, df= 13, 29, p<0. 01) بیشترین میزان تولید بلاستوسپور در هر میلی لیتر 108×6/6, 108×1/6 و 108×7/5 به ترتیب متعلق به تیمار عصاره ی سبوس برنج+سبوس گندم+مخمر+آب پنیر؛ تیمار عصاره ی سبوس برنج+عصاره ی سبوس گندم+مخمر و تیمار عصاره ی سبوس گندم+عصاره ی سبوس برنج, سولفات منیزیوم و کمترین میزان محصول تولید شده متعلق به تیمار آب انگور بود. نتایج نشان داد که میانگین درصد جوانه زنی کنیدی های M. anisopliae بعد از یک, دو و سه ماه که در شرایط 4 و 25 درجه ی سلسیوس نگهداری شده بودند, تفاوت معنی داری با هم داشتند. درصد جوانه زنی در تمام تیمارهایی که در یخچال نگهداری شده بودند بیشتر از تیمارهایی بودند که در دمای معمولی اتاق حفظ شده بودند. متن کامل این مقاله به زبان انگلیسی می باشد, لطفا برای مشاهده متن کامل مقاله به بخش انگلیسی مراجعه فرمایید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    روشن دل، سیامک، عسکری، حسن، طلایی حسنلویی، رضا، و الهیاری، حسین. (1395). بررسی تاثیر محیط های غذایی طبیعی روی میزان تولید و زنده مانی اسپور و بلاستوسپورهای قارچ Metarhizium anisopliae. مهار زیستی در گیاه پزشکی، 4(1 (پیاپی 7) )، 94-104. SID. https://sid.ir/paper/242970/fa

    Vancouver: کپی

    روشن دل سیامک، عسکری حسن، طلایی حسنلویی رضا، الهیاری حسین. بررسی تاثیر محیط های غذایی طبیعی روی میزان تولید و زنده مانی اسپور و بلاستوسپورهای قارچ Metarhizium anisopliae. مهار زیستی در گیاه پزشکی[Internet]. 1395؛4(1 (پیاپی 7) ):94-104. Available from: https://sid.ir/paper/242970/fa

    IEEE: کپی

    سیامک روشن دل، حسن عسکری، رضا طلایی حسنلویی، و حسین الهیاری، “بررسی تاثیر محیط های غذایی طبیعی روی میزان تولید و زنده مانی اسپور و بلاستوسپورهای قارچ Metarhizium anisopliae،” مهار زیستی در گیاه پزشکی، vol. 4، no. 1 (پیاپی 7) ، pp. 94–104، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/242970/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button