مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,806
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر دما بر روند رشد و نمو کفشدوزک Hippodamia variegata با تغذیه از شته ی سبز انار Aphis punicae

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 34

چکیده

 ویژگی هایی مانند دوره رشدی کوتاه تر, باروری بیشتر و اندازه بزرگ تر بدن دشمنان طبیعی, برای تولید انبوه آن ها به عنوان عوامل کنترل بیولوژیک مهم هستند. یکی از شکارگرهای مهم آفات در باغ های ایران کفشدوزک (Hippodamia variegata (Col.: Coccinellidae است. در این پژوهش تاثیر شش دمای ثابت 17.5, 20, 22.5, 25, 27.5 و 30 (1±) درجه سلسیوس بر طول دوره رشد و نمو این کفشدوزک با تغذیه از شته ی سبز انار Aphis punicae (Hem.: Aphididae) در اتاق رشد با رطوبت نسبی 5±65 درصد و دوره نوری 16 ساعت روشنایی و 8 ساعت تاریکی بررسی شد. اثر دما بر طول دوره رشد هر یک از دوره های رشد و نمو کفشدوزک مورد بررسی معنی دار بود. میانگین طول دوره ی رشدی از تخم تا حشره کامل در دماهای یاد شده به ترتیب 46.01±1.541, 23.77±0.311, 19.29±0.226, 13.51±0.302, 12.59±0.283 و 17.01±0.731 روز بود. نرخ رشد و نمو مراحل رشدی کفشدوزک H. variegata با افزایش دما در دامنه دمایی مورد بررسی تا 27.5 درجه سلسیوس به صورت خطی افزایش یافت. برای توصیف ریاضی این ارتباط از دو مدل خطی معمولی (روز-درجه) و ایکموتو و تاکای استفاده شد. شاخص های آماری مورد استفاده برای ارزیابی مشاهدات با مدل های مورد بررسی نشان داد, در حالی که مدل خطی معمولی به خوبی قادر به توصیف این ارتباط خطی است, اما برازش مدل ایکموتو و تاکای بهتر از مدل یاد شده روی داده های ثبت شده است. کم ترین میزان مرگ و میر در دماهای 20 و 27.5 درجه مشاهده شد. بر اساس برآوردهای مدل خطی ایکموتو و تاکای آستانه ی پایین دمای رشد و نمو برای مرحله ی تخم, لارو, شفیره و کل دوره ی تخم تا حشره ی کامل با تغذیه از شته ی سبز انار به ترتیب 11.15, 14.13, 15.52 و 13.99 درجه ی سلسیوس و نیاز گرمایی برای مراحل رشدی بالا به ترتیب 44.69, 79.22, 23.62 و 157.34 روز- درجه سلسیوس برآورد شد. در این بررسی مدل ریاضی خطی بین دما و نرخ رشد و نمو هر یک از مراحل رشدی کفشدوزک با استفاده از هر دو مدل ارایه شد. بر پایه نتایج این پژوهش دمای بهینه برای رشد این کفشدوزک 25 تا 27.5 درجه ی سلسیوس است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    رمضانی، ایمان، و سمیع، محمدامین. (1394). بررسی اثر دما بر روند رشد و نمو کفشدوزک Hippodamia variegata با تغذیه از شته ی سبز انار Aphis punicae. مهار زیستی در گیاه پزشکی، 3(2)، 19-34. SID. https://sid.ir/paper/243005/fa

    Vancouver: کپی

    رمضانی ایمان، سمیع محمدامین. بررسی اثر دما بر روند رشد و نمو کفشدوزک Hippodamia variegata با تغذیه از شته ی سبز انار Aphis punicae. مهار زیستی در گیاه پزشکی[Internet]. 1394؛3(2):19-34. Available from: https://sid.ir/paper/243005/fa

    IEEE: کپی

    ایمان رمضانی، و محمدامین سمیع، “بررسی اثر دما بر روند رشد و نمو کفشدوزک Hippodamia variegata با تغذیه از شته ی سبز انار Aphis punicae،” مهار زیستی در گیاه پزشکی، vol. 3، no. 2، pp. 19–34، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/243005/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button