Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,061
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

503
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولیدی و تداوم شیردهی گاوهای هلشتاین ایران با استفاده از رگرسیون تصادفی

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 63

چکیده

 مولفه های (کو) واریانس تولید شیر, چربی و پروتئین تولیدی نخستین دوره شیردهی 11368 راس گاو شیری هلشتاین ایران با استفاده از مدل های روز آزمون رگرسیون تصادفی و روش حداکثر درستنمایی محدود شده (REML) برآورد شدند. در این مطالعه برای کل دوره شیردهی واریانس های باقی مانده همگن فرض شدند. محدوده وراثت پذیری 305 روز صفات تولیدی 25 درصد تا 31 درصد برآورد شد و بیشترین همبستگی ژنتیکی بین روزهای مختلف شیردهی برای پروتئین مشاهده شد. یکی از فاکتورهای کلیدی تعیین کننده مقدار کل شیر تولیدی در طی یک دوره شیردهی, تداوم شیردهی است. تداوم شیردهی در گاوهای شیرده یک صفت اقتصادی وراثت پذیر و یک مشخصه مهم منحنی شیردهی می باشد. در این تحقیق از پنج معادله متفاوت محاسبه تداوم شامل: 1) تفاوت ارزش های اصلاحی بین روز 290 و 90؛ 2) تفاوت ارزش های اصلاحی بین روزهای 1 تا 100 از روزهای 101 تا 200؛ 3) اختلاف متوسط ارزش اصلاحی برآورد شده برای روزهای 255 تا 305 از روزهای 50 تا 70؛ 4) مجموع اختلاف ارزش های اصلاحی برای روزهای 61 تا 280 از روز 60 ؛ 5) مجموع اختلاف ارزش های اصلاحی برای روزهای 60 تا 279 از روز 280 استفاده شد. وراثت پذیری ها به عنوان تابعی از زمان محاسبه شدند. وراثت پذیری های تداوم پروتئین (31-6 درصد) کمی بالاتر از این مقادیر برای تداوم شیر (28-7 درصد) و چربی (25-3 درصد) تولیدی برآورد شد, همچنین همبستگی های ژنتیکی بین تداوم و 305 روز تولید برای پروتئین و شیر کمی بالاتر از آن برای چربی برآورد شدند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خیرآبادی، خبات، علیجانی، صادق، رافت، سیدعباس، و مقدم، غلامعلی. (1392). برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولیدی و تداوم شیردهی گاوهای هلشتاین ایران با استفاده از رگرسیون تصادفی. پژوهش در نشخوار کنندگان، 1(3)، 51-63. SID. https://sid.ir/paper/243984/fa

    Vancouver: کپی

    خیرآبادی خبات، علیجانی صادق، رافت سیدعباس، مقدم غلامعلی. برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولیدی و تداوم شیردهی گاوهای هلشتاین ایران با استفاده از رگرسیون تصادفی. پژوهش در نشخوار کنندگان[Internet]. 1392؛1(3):51-63. Available from: https://sid.ir/paper/243984/fa

    IEEE: کپی

    خبات خیرآبادی، صادق علیجانی، سیدعباس رافت، و غلامعلی مقدم، “برآورد پارامترهای ژنتیکی صفات تولیدی و تداوم شیردهی گاوهای هلشتاین ایران با استفاده از رگرسیون تصادفی،” پژوهش در نشخوار کنندگان، vol. 1، no. 3، pp. 51–63، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/243984/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا