مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

856
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

581
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سطوح مختلف جی بایند (نوعی بنتونیت سدیم فعال شده) بر فعالیت باکتریایی و پروتوزوآیی شکمبه گوسفندان عربی

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 55

چکیده

 هدف این مطالعه تعیین اثر سطوح مختلف جی بایند بر فعالیت باکتریایی و پروتوزوآیی در گوسفندان عربی بود. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 12 راس میش عربی (4 راس برای هر تیمار) که با جیره های حاوی 2 و 4 درصد جی بایند در حد اشتها تغذیه شدند, در یک دوره 28 روزه انجام شد. تیمارهای آزمایشی شامل جیره پایه (شاهد), جیره پایه با 2 درصد جی بایند و جیره پایه با 4 درصد جی بایند بودند. مایع شکمبه حدود 3 ساعت بعد از خوراک دهی صبح از دام ها گرفته شد. پس از رنگ آمیزی با محلول لوگول, برلیانت گرین و متیلن بلو, شمارش و مورفولوژی پروتوزوآها زیر لام هماسیتومتر انجام گردید. همچنین با استفاده از محیط کشت اختصاصی باکتری های شکمبه هضم پذیری نمونه های کاه در زمان های 24, 48 و 96 ساعت انکوباسیون تعیین گردید. نتایج نشان داد که تعداد پروتوزوآها به طور معنی داری در تیمار حاوی جی بایند کمتر بود (به ترتیب 7.25´10-4 و 2.87´10-4 در میلی لیتر برای تیمارهای حاوی 2 و 4 درصد جی بایند) (P<0.05). بر طبق نتایج این آزمایش, گونه های مژکدار هولوتریش در جیره حاوی 4 درصد جی بایند به طور کلی حذف شده بود. ناپدید شدن ماده خشک و الیاف نامحلول در شوینده خنثی توسط باکتری های شکمبه در 24 ساعت انکوباسیون در تیمار حاوی 4 درصد جی بایند (به ترتیب 8.60 و 92.26 درصد) بالاتر بود (P<0.05). شمارش تعداد باکتری ها بر اساس روش MPN نشان داد که بیشترین جمعیت باکتریایی مربوط به تیمار حاوی 4 درصد جی بایند می باشد. بنابراین نتایج پیشنهاد می کند که استفاده از 4 درصد جی بایند اثر بهتری را در کاهش جمعیت پروتوزوآهای مژکدار, افزایش جمعیت باکتریایی و هضم پذیری الیاف نامحلول در شوینده خنثی در برابر 2 درصد جی بایند داشته است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    خلیفه، محمدجواد، محمدآبادی، طاهره، چاجی، مرتضی، سالاری، سمیه، و میرزاده، خلیل. (1392). بررسی سطوح مختلف جی بایند (نوعی بنتونیت سدیم فعال شده) بر فعالیت باکتریایی و پروتوزوآیی شکمبه گوسفندان عربی. پژوهش در نشخوار کنندگان، 1(2)، 41-55. SID. https://sid.ir/paper/244118/fa

    Vancouver: کپی

    خلیفه محمدجواد، محمدآبادی طاهره، چاجی مرتضی، سالاری سمیه، میرزاده خلیل. بررسی سطوح مختلف جی بایند (نوعی بنتونیت سدیم فعال شده) بر فعالیت باکتریایی و پروتوزوآیی شکمبه گوسفندان عربی. پژوهش در نشخوار کنندگان[Internet]. 1392؛1(2):41-55. Available from: https://sid.ir/paper/244118/fa

    IEEE: کپی

    محمدجواد خلیفه، طاهره محمدآبادی، مرتضی چاجی، سمیه سالاری، و خلیل میرزاده، “بررسی سطوح مختلف جی بایند (نوعی بنتونیت سدیم فعال شده) بر فعالیت باکتریایی و پروتوزوآیی شکمبه گوسفندان عربی،” پژوهش در نشخوار کنندگان، vol. 1، no. 2، pp. 41–55، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/244118/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button