مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

693
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

567
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه پیامدهای شروع تغذیه 4 و 12 ساعت پس از عمل سزارین تحت بیهوشی عمومی

صفحات

 صفحه شروع 7 | صفحه پایان 14

چکیده

 زمینه و هدف: در مورد نحوه تغذیه پس ازعمل سزارین بین پزشکان مختلف و مراکز درمانی متفاوت اختلاف نظر وجود دارد. دامنه این تفاوت ازشروع زودهنگام مایعات یا موادغذایی تا شروع دیرهنگام آنها (حتی تا 24 ساعت یس از عمل) متفاوت است. این مطالعه باهدف ارزیابی و مقایسه پیامدها در تغذیه زودهنگام 4 ساعت و 12 ساعت پس از عمل سزارین تحت بیهوشی سزارین انجام شد.روش بررسی: این مطالعه یک نوع کارآزمایی بالینی می باشد. نمونه ها شامل 82 مادر است که به روش تخصیص تصادفی به دو گروه تغذیه زودهنگام و معمول تقسیم شدند. مادران گروه تغذیه زودهنگام 4 ساعت پس از جراحی, مایعات رقیق و صاف شده را شروع و تا زمان شنیده شدن صداهای روده ای ادامه دادند, سپس رژیم معمولی را دریافت نمودند. در حالیکه مادران گروه تغذیه معمول, 12 ساعت پس از جراحی رژیم مایعات را شروع نمودند و پس از اجابت مزاج اجازه دریافت غذای معمولی را داشتند. عوارض گوارشی, شدت درد, ترمیم زخم سزارین و میزان رضایتمندی مادران در دو گروه بررسی شد. سپس داده ها با استفاده از آزمونهای آماری کای دو, کروسکال والیس, T مستقل, فیشر و من ویتنی مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.یافته ها: شدت نفخ 24 ساعت پس از سزارین در گروه مطالعه کمتر بود (p=0.030). زمان برگشت صداهای روده ای, دفع گاز, اجابت مزاج نیز به طور معنی داری در گروه مطالعه کمتر بود (p=0.001). همچنین شدت درد 12 (p=0.010) و 24 (p=0.000) ساعت پس از عمل نیز در گروه مطالعه به مراتب کمتر بود در حالیکه دوگروه از نظر ترمیم زخم سزارین تفاوت آماری معنی داری نداشتند (p=0.257) و میزان رضایتمندی مادران در گروه مطالعه نیز بیشتر بود (p=0.000).نتیجه گیری: شروع زودهنگام (4 ساعت) تغذیه در سزارین های تحت بیهوشی عمومی, بدون افزایش عوارض گوارشی و عفونت زخم باعث کاهش درد و افزایش رضایتمندی مادران می شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عادلی، محدثه، شماعیان رضوی، نازنین، کبیریان، مریم، رزمجو، نسترن، و تارا، سیده فاطمه. (1392). مقایسه پیامدهای شروع تغذیه 4 و 12 ساعت پس از عمل سزارین تحت بیهوشی عمومی. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، 1(3)، 7-14. SID. https://sid.ir/paper/244788/fa

    Vancouver: کپی

    عادلی محدثه، شماعیان رضوی نازنین، کبیریان مریم، رزمجو نسترن، تارا سیده فاطمه. مقایسه پیامدهای شروع تغذیه 4 و 12 ساعت پس از عمل سزارین تحت بیهوشی عمومی. مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه[Internet]. 1392؛1(3):7-14. Available from: https://sid.ir/paper/244788/fa

    IEEE: کپی

    محدثه عادلی، نازنین شماعیان رضوی، مریم کبیریان، نسترن رزمجو، و سیده فاطمه تارا، “مقایسه پیامدهای شروع تغذیه 4 و 12 ساعت پس از عمل سزارین تحت بیهوشی عمومی،” مجله دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه، vol. 1، no. 3، pp. 7–14، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/244788/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button