مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,089
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

729
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر افزایش قیمت ها بر امنیت غذایی در جامعه روستایی ایران

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 189

چکیده

 با توجه به اهمیت مقوله امنیت غذایی و تاثیر مستقیم قیمت ها در آن, در این مقاله, به بررسی الگوی مصرفی خانوار, برآورد تقاضای مواد خوراکی و اثر افزایش قیمت بر امنیت غذایی پرداخته شد. برای بررسی آثار تغذیه ای افزایش قیمت, کشش کالری, کربوهیدرات و پروتئین دریافتی خانوار به تفکیک محاسبه شد. در این راستا, تمامی مواد خوراکی مصرفی خانوار روستایی بر اساس آمار هزینه-درآمد آنها به 16 گروه عمده تقسیم شد و با روش سیستم تقاضای تقریبا ایده آل درجه دو سانسور شده, ضرایب تابع تقاضا برآورد و با استفاده از آن کشش خودقیمتی, متقاطع و مخارجی محاسبه شد. نهایتا کشش عناصر غذایی (کالری, کربوهیدرات و پروتئین) و درصد تغییر در کالری, کربوهیدرات و پروتئین دریافتی با توجه به رشد قیمت مواد خوراکی طی سالهای 1390 تا 1392 مورد توجه قرار گرفت. یافته های مطالعه, علاوه بر تعیین رابطه های مختلف مکملی و جانشینی گروه های کالایی, لوکس و یا ضروری بودن هر یک از آنها نشان داد افزایش قیمت در سه سال مذکور تاثیر زیادی در کاهش عناصر غذایی دریافتی خانوار دارد. در بین کالاها, افزایش قیمت نان دارای بیشترین تاثیر در امنیت غذایی در زمینه دریافت هر سه گروه ماده غذایی است و در بین گروه پروتئینی, مرغ و لبنیات بیشترین تاثیر را دارند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قربانیان، عفت، و بخشوده، محمد. (1395). بررسی اثر افزایش قیمت ها بر امنیت غذایی در جامعه روستایی ایران. اقتصاد کشاورزی و توسعه، 24(94)، 165-189. SID. https://sid.ir/paper/24517/fa

    Vancouver: کپی

    قربانیان عفت، بخشوده محمد. بررسی اثر افزایش قیمت ها بر امنیت غذایی در جامعه روستایی ایران. اقتصاد کشاورزی و توسعه[Internet]. 1395؛24(94):165-189. Available from: https://sid.ir/paper/24517/fa

    IEEE: کپی

    عفت قربانیان، و محمد بخشوده، “بررسی اثر افزایش قیمت ها بر امنیت غذایی در جامعه روستایی ایران،” اقتصاد کشاورزی و توسعه، vol. 24، no. 94، pp. 165–189، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/24517/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button